aktuális

A betakarítást is megünneplik Dunakeszin

Október 1-jén újra felbolydul Dunakeszi, az önkormányzat megrendezi a szezonális Szent Mihály-napi forgatagot a IV. Béla király főtéren. A gyerekek szórakoztatásában nem lesz hiány: bábszínház, gólyalábasok, interaktív mesejáték, kézműves udvar, szőlőpréselés, táncház, „Gyűjtsd össze Dunakeszit!” matricagyűjtés, népi játszótér, kézműves árusok várják majd a családokat.

A rendezvény ideje alatt nyílt nappal várja az érdeklődőket a tér szomszédságában található Dunakeszi Technikai Kiállítás és a Révész István Helytörténeti Gyűjtemény. Utóbbi, mint matricapont is kapcsolódik a rendezvényhez. A szervezők a műsorok kezdési időpontjainak kijelölésekor figyelembe vették a kisgyermekek délutáni alvási idejét is.

A programok kezdetén 10:30-kor a Szent Mihály-templomban várják a híveket ünnepi szentmisére.

A Szent Mihály-napon a „Gyűjtsd össze Dunakeszit!” matricagyűjtési akció életében új fejezet nyílik. A matricaponton már azok a matricák is elérhetők, amelyeket eddig a gyerekek csak rendezvényeken szerezhettek meg a játékos feladatok elvégzésével. Tehát csere-berével hozzájuthatnak a 34, 35 és 36-os matricákhoz is. A gyűjtés javában folyik tovább, május 1-jéig van lehetőség megtölteni az albumokat. A majálison pedig az teli albumokkal együtt várják a gyerekeket. A cserét a „Gyűjtsd össze Dunakeszit!” Facebook-csoport is segíti, érdemes hozzá csatlakozni.

Előadások kezdési időpontjai:

11:00 Bab Társulat

12.00 Ládafia Bábszínház

15.00 Görömbő Kompánia

16.00 Hujákolók

Dunakanyar Régió/Szeredi Helga

Képeink 2021-ben készültek!

Még szintén érdekelheti...