Kultúra

A Dallas Bobbyjával forgat filmet Scherer Péter Vácon

A Dallas Bobbyjával, Patrick Duffyval és Scherer Péterrel gombfoci-őrültekről szóló vígjátékot forgatnak ezekben a hetekben Budapesten és Vácon. Az amerikai sztár egy mecénást, a magyar kedvenc pedig egy megszállott sportembert alakít. A romantikus vígjáték olyan budapesti és váci helyszíneken készül, mint például a BVSC-pálya, a Kertészeti Egyetem, a Magyar Rádió vagy a Madách Imre Művelődési Központ.

Mire költenél 100 milliót?

„Te mire költenél 100 millió forintot? Nyaralóra, utazásra, hiteltörlesztésre? Esetleg… gombfocira?” – ezeket a kérdéseket boncolgatja Vékes Csaba Lepattanó című romantikus vígjátéka, amiben a Dallas Bobbyja, Partrick Duffy mecénást, Scherer Péter pedig egy fanatikus gombfoci versenyzőt játszik, derül ki a filmet beharangozó közleményből.

Több mint 340 millió forint támogatás

A tévéfilm a Blue Duck Arts gyártásában készül és eddig összesen 340,6 millió forint állami támogatást kapott a Nemzeti Filmintézet oldalán megjelent adatok alapján.

Vácon kezdődött a forgatás

A forgatás szeptember elején kezdődött Vácon, a főszereplők között lesz Derzsi Dezső (a sepsiszentgyörgyi színház színművésze), Waskovics Andrea (Nagykarácsony, Eltörölni Frankot, Aranyélet), Katona Lászlót (Berni követ, Bibliothéque Pascal, Drága örökösök), Fekete Zsolt (Aranyélet, Valan – Az angyalok völgye), és szerepel majd benne Mucsi Zoltán, Elek Ferenc és Gáspár Sándor is.

A főhősöket alakító színészek a forgatást megelőzően gombfociedzésekre jártak és még egy valódi gombfoci-bajnokságra is beneveztek Maroslelén a helyiek nagy meglepetésére és örömére, áll a közleményben.

Egy megszállott férfi története

A sztori szerint egy gombfoci megszállott férfi Európa-bajnokságra készül a csapatával, de a selejtező hajrájában pénzügyi okokból kizárják őket, majd egy milliárdos tévedésből 100 millió forintot utal a számlájukra. A hibázó mecénást játssza majd a Dallas Bobbyja, Patrick Duffy.

Budapesten is dolgoznak majd

A romantikus vígjáték szeptember 2-október 12-ig olyan budapesti és váci helyszíneken forog, mint például a BVSC-pálya, a Kertészeti Egyetem, a Magyar Rádió vagy a Madách Imre Művelődési Központ. Az alkotás tervezett bemutatója 2024 második felében lesz.

Kiemelt kép: Scherer Péter és Patrick Duffy. Fotók: Gordon Eszter

Forrás: 0627.hu

Még szintén érdekelheti...