gazdaság

Családi napon ünnepelték a LightTech fennállásának harmincadik évfordulóját

A gyerekeknek és a felnőtteknek rendezett színes programokkal idén is megrendezték szeptember 16-án a hagyományos családi napot a LightTech Lámpatechnológia Kft-nél. Ez az alkalom azonban különlegesebb volt a többinél, hiszen most ünnepelték a társaság megalakulásának 30. évfordulóját. A családi nap résztvevőit köszöntötte Dióssi Csaba polgármester is, aki elismeréssel beszélt a nemzetközi hírű cég munkájáról, Dunakeszi életében betöltött szerepéről.

Mint mondta, nagyon fontos szerepet tölt be a város életében a LightTech Kft., amely az elmúlt 30 évben dinamikusan fejlődik. Kezdettől fogva nagyon fontos pozíciókat tudott betölteni a nemzetközi piacon, de van olyan terméke – a szoláriumcső -, amivel piacvezető a világon. Dunakeszin a társaságot a legjobb adófizetők között tartják számon, és a város fejlődésének is az egyik oszlopa a gyár, amely mintegy 700 embert foglalkoztat, sok dunakeszi lakosnak adnak munkát.

Dióssi Csaba polgármester és a LightTech Kft. két ügyvezető igazgatója, Hősi István és Sauska Péter

A polgármester úgy látja, hogy a cég egy nagyon összetartó közösség, a város különböző rendezvényeibe is bekapcsolódnak, például jelen voltak és nagyon jól szerepeltek a szeptemberi Dunakeszi Feszt városi 7próba versenyén. „Véleményem szerint összetartó, versenyképes, a nemzetközi piacon helytálló, jó adófizető cég a LightTech” – foglalta össze Dióssi Csaba.

A polgármester kedves ajándékkal köszöntötte az ünnepelteket

A városvezető elmondta, hogy Dunakeszi vonzó más cégek számára is, hiszen jó infrastruktúrával rendelkezik, minden szolgáltatás elérhető. Jó a közlekedés az autópályák irányába, illetve a vasúthoz, így a jelenlegi és a jövőben megtelepedő cégek a kereskedelmi tevékenységüket jól tudják lebonyolítani, emellett a városban több ipari park is működik, kulturált helyen tudják a tevékenységüket végezni. Vonzerő lehet, hogy a város lakossága nagyon képzett, kiemelkedő a diplomások száma, ami komoly vonzerő a cégek számára – fejtette ki végül a polgármester, aki a Dunakeszi Feszt 7próbán induló LightTech csapatáról készült hatalmas méretű fotóval kedveskedett az ünnepelt közösségnek.

Hősi István, a LightTech Lámpatechnológiai Kft. ügyvezetője örömmel fogadta a polgármester dicsérő szavait, amit ő is viszonzott, hiszen – mint mondta – a cégük is nagyon sokat kapott Dunakeszitől, bármilyen irányú fejlesztésről, vagy továbblépésről volt szó. Mindezekért köszönetét fejezte ki, és reméli, hogy sok ilyen születésnapot fognak még együtt ünnepelni.

Az ügyvezető köszöntötte a családi nap résztvevőit, kollégákat, családtagokat, barátokat. Kiemelte: Harminc éves a LightTech, de van még egy nagyon fontos kerek szám, a 40.

„Talán kevesen tudják, vagy nem mindenki tudja, 40 éve tulajdonosunk és alapítónk, Sauska Krisztián, a Light Sources nevezetű amerikai céget megalapította többedmagával, és onnét indult az a fejlődés, aminek eredményeképpen tíz évvel később, 1993-ban Magyarországon a LightTech Kft. bejegyzést nyert, és némi helykeresés után otthont is talált itt Dunakeszin, ahol – úgy gondolom,  most már 30 év távlatából el lehet mondani –  jó gazdaként viszi tovább a hagyományos lámpagyártási kultúrát Magyarországon” – mondta az ügyvezető.

Hősi István ezután részletesen beszélt – a kiállított régi fényképek bemutatásával – a kezdetekről, amikor még csak a sárga ház volt, majd fokozatosan terjeszkedtek és a 2000-es évek elején üveggyárat nyitottak a telephelyen, amely fontos gazdasági stratégiai lépést jelentett. Ma már egyedülálló módon két kemencében készülnek a speciális üvegük, ami előnyt jelent a vetélytársaikkal szemben. Fordulópontot jelentettek a fejlődésben a 2000-es, 2004-es és 2006-os évek, amikor megkezdték a germicid lámpa tömeggyártását, 2017-ben pedig egy új gyártócsarnok átadásával bővültek.

Harminc év alatt rengeteget változott a világ, rengeteget változott az iparág – hallottuk befejezésül az ügyvezetőtől -, aki úgy gondolja, az, hogy idáig eljutottak, a megfelelő tulajdonosi elkötelezettség és a nagyon jó stratégiai irány mellett a kollégák áldozatos munkájának is köszönhető.

A társügyvezető igazgató, Sauska Péter ünnepi köszöntőjében kiemelte: a céget 40 éve egy magyar szakember alapította az Amerikai Egyesült Államokban, és ott kezdte el működését, melyet 30 éve a magyar vállalattal közösen tovább folytatott. „Hisszük azt – látva az elkötelezett tulajdonosi hátteret -, hogy 30 év múlva is itt leszünk!” – fogalmazott a fiatal menedzser, aki a cég további sikeres tevékenysége szempontjából fontosnak tartja az elmúlt négy évtized tanulságainak az elemzését és hasznosítását a mindennapi munkájuk során. Kötelezőnek tartja annak a hét alappillérnek a megőrzését, melyet 40 éve az öt alapító egy amerikai garázsban kidolgozott, aminek köszönhetően a ma már világhírű LightTech 1000 embernek ad munkát, köztük közel nyolcvan dunakeszi lakosnak.

A jeles eseményt a LightTech munkavállalói családjukkal, a cég tulajdonosaival és vezetőivel együtt tartalmas kulturális programokkal ünnepeltek meg a dunakeszi repülőtéren.  

(Vetési)

Fotó: KesziPress

Még szintén érdekelheti...