Kitekintő

Nincs még egy olyan tündérkert Magyarországon, mint ami holnap nyílik Sződön

Magyarország első tündérkertje nyitja meg kapuit holnap Sződön – tudtuk meg a Varázslatos Tündérlak megálmodójától, létrehozójától Maszlik Ildikótól.

Közel négyszáz négyzetméternyi területen várja a látogatókat ez a varázslatos világ, mely közel fél évig készült aprólékos munkával.

„Nem mindenki szeret minden nap harcolni a hétköznapokban, a politikával és minden mással foglalkozni, vagy mindig csak a rosszat meglátni. Úgy tudnám szemléltetni, hogy olyan ez a hely, mint amikor olvasunk egy könyvet. A képzeletünknek semmi sem szabhat határt, teljesen át tudjuk adni magunkat a történetnek, bármi kialakulhat a fejünkben. Itt, a tündérlakban is ezt érzem, hogy bármit fel tudunk építeni, ami csak az eszünkbe jut, nincsenek szabályok” – érzékelteti Maszlik Ildikó.

A korábban teljesen üres hangár mára megtelt zöld növényekkel, selyemvirágokkal, különleges dekorációkkal. Vannak benne hatalmas virágok, van benne egy plafonig érő gombaház. „Ez nem egy zsúrhelyszín, nem egy játszóház, nem egy időszakos kiállítás” – magyarázza a Ildikó. Az év minden napján várja a látogatókat. „Ez a hely azért készült, hogy egy picit a világban lévő dolgokat elfelejthessük, hogy egy picit újra gyermeki ámulattal csodálkozhassunk rá dolgokra” – teszi hozzá a kert megálmodója.

Mint fogalmaz: „Azoknak ajánlom, akik fogékonyabbak a mesevilágra. 25 éve virágüzletem van, így a dekoráció iránti érdeklődésem az innen jön, a mesevilág az pedig bennem van. Nagyon szeretem az olyan dolgokat, melyek nem hétköznapiak, nem tömegcikkek. Úgy tudom nincs Magyarországon ilyen hely, ami így lenne felépítve.” Maszlik Ildikó azt is elmondta, hogy a Varázslatos Tündérlak nagy részét hárman, édesanyjával és testvérével készítették el, de nagyon sok barát, kolléga is segített, hogy megvalósulhasson.

Az épületben babakocsival és kerekes székkel is lehet közlekedni.
Péntek-szombat-vasárnap-hétfő 10-18-ig

A belépő jegy árak:
Felnőtt jegy: 1900.-
Gyerek / 3 éves kortól/, nyugdíjas jegy 1500.-
Csoportos jegy 10 főtől 1600.-
Csoportos gyerek jegy 10 főtől 1200.-
Az épület befogadó képessége egyszerre 30 fő.

Varázslatos Tündérlak
A cím: 2134. Sződ, Csörögi út 3.

Forrás: 0627.hu/GRT
Fotók: Varázslatos Tündérlak Facebook, Fazekas Dorka

Még szintén érdekelheti...