Kultúra

Kultúrházak éjjel-nappal programsorozat Dunakeszin

A VOKE József Attila Művelődési Központ idén is csatlakozott a Kultúrházak éjjel-nappal országos programsorozathoz Debreczeni Béla szobrász és lányai, Debreczeni Márta Georgina és Debreczeni Tünde festők „Vésőtől az ecsetig” című kiállításával.

2023-ban, szeptember 22-24. között, ismét egy teljes hétvégén át várták országszerte több száz kulturális központban és művelődési házban az érdeklődőket változatos és értékes programokkal a Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozat részeként. A Magyar Népművelők Egyesülete által tizenhat évvel ezelőtt útjára indított eseménysorozat célja, hogy minél többen legyenek részesei a közművelődési intézmények által nyújtott kulturális sokszínűségnek.

A „Vésőtől az ecsetig” kiállítás önmagában is egy színes, változatos, izgalmas tárlattá formálódott a kiállított alkotásokkal és alkotókkal. Debreczeni Béla élethű szobraival, Debreczeni Tünde színes, lélegzetelállító virág-kompozícióival és Debreczeni Márta Georgina Salvador Dalí szürrealista képeivel mutatkozott be a Magyarság Galériában.

A megnyitón Korényi Judit, a Farkas Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola zongora korrepetítorának játékát élvezhette a közönség, majd Csoma Attila a Művelődési Központ igazgatója köszöntötte a vendégeket. A folytatásban Maczkay Zsaklin művészeti író gondolatait hallhattuk.

Maczkay Zsaklin művészeti író

Mint mondta: „E sokféle szín és sokféle mese közül mindannyian rátalálhatunk a bennünket leginkább megszólító történetre. Amit – ha úgy tetszik – magunkban akár tovább is szőhetünk. Hiszen a kiállítások másik főszereplője a művész mellett a befogadó, akinek az értelmezése és öröme teszi valóban teljessé az alkotást.”
Beszéde végén ünnepélyesen megnyitotta a kiállítást.

A kiállítás október 10-ig látogatható, hétköznap 9:00-17:00 között.

Mangol Tamás

Még szintén érdekelheti...