rendőrség

Halálosan megfenyegették, majd fegyvert rántottak a kukásokra Galgagyörkön

A férfi megfenyegette a kukásokat: ha nem viszik el a szemetet, lelövi őket. Hatalmas felfordulásra lettek figyelmesek szerda délelőtt a Pest vármegyei Galgagyörkön: a csendes településre a terrorelhárítás egységei szálltak ki, méghozzá nem is kis csapattal – szemlézte a Bors cikkét a 0627.hu.

Az egyik helybéli férfi miatt vonultak ki, aki halálosan megfenyegette a reggel érkező szemétszállítókat.

A középkorú férfi fegyvert rántott a döbbent szemetesekre, majd ámokfutó módjára gyilkossággal fenyegette meg őket. A környékbeliek szerint pedig rájuk is lőtt a gáz-riasztó fegyverével.

– Valamin összekapott a kukásokkal, aztán előkapta a fegyvert és hadonászott vele a szemétszállítók felé, és azt mondogatta, hogy lelövi őket. Nekünk azt mesélték, hogy lőtt is – mesélte a lapnak egy helyi lakos.

A Bors az üggyel kapcsolatban felkereste az illetékes rendőrséget, akik elmondták: a férfi valóban előkapta fegyverét:

 Adataink szerint egy 49 éves galgagyörki férfi keveredett szóváltásba szeptember 27-én reggel a településen dolgozó hulladékgazdálkodás munkatársaival és elővett egy fegyvernek látszó tárgyat – melyről később kiderült, gáz-és riasztó fegyver –, majd megfenyegette a munkásokat, ha nem viszik el a szemetét, lelövi őket – mondta a lapnak Szabóné Berki Bianka, a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A szemetesek az életveszélyes fenyegetés után azonnal távoztak, így szerencsére nem történt lövés és senki nem sérült meg. A rendőrség azonban riasztotta a terrorelhárítás embereit.

 Váci kollégáim a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének segítségét kérték az elfogáshoz, a férfit előállították és gyanúsítottként hallgatták ki – erősítette meg a szóvivő. Felfegyverkezve elkövetett garázdaság gyanúja miatt büntetőeljárást folytatnak ellene, de elengedték és szabadlábon védekezhet. A galgagyörkiek nem örülnek neki.

Nem túl megnyugtató a tudat, hogy egy fegyverrel hadonászó embert hazaengedtek. Mi van, ha legközelebb is fegyvert ránt, ha nem tetszik neki valami? Vagy ne adj’ isten egy gyerekre fogja? – tették fel a kérdést a helyiek.

Még szintén érdekelheti...