aktuális

Badár Sándor örömteli percekkel ajándékozta meg a dunakeszi szépkorúakat

A VOKE József Attila Művelődési Központban tartott szombat délután önálló estet a népszerű humorista, Badár Sándor. Dunakeszi évek óta színes programokkal kedveskedik a szeniorkorosztálynak október 1-je, az idősek világnapja alkalmából. Idén a humorra szavazott a szeniorlakosság, ugyanis ezúttal is lehetőségük nyílt a fellépő kiválasztására.

Csoma Attila, az intézmény vezetője, az önkormányzat idősügyi tanácsnoka köszöntötte a jelenlévő hölgyeket és urakat. Mint megtudtuk, a településen élő 65 év fölötti lakosok száma meghaladta 7000 főt, és a város rendelkezik az ország legnagyobb nyugdíjasklubjával. Az aktív közösség rendszeresen jár kirándulni, programokat szerveznek, aktivitásukkal rácáfolnak a „nyugdíjas korosztály” elnevezésre.

Dunakeszi önkormányzata is igyekszik minél szélesebb körben gondoskodni a 65 év felettiekről: tavaly is és idén is szerveznek egészségügyi szűrési programot, ahol a résztvevők eleget tudnak tenni a prevenció fontosságának. Az országosan is, de helyi szinten is egyre népszerűbb programra, a Gondosóra szolgáltatásra eddig 1068 szépkorú regisztrált Dunakeszin. Csoma Attila arról is tájékoztatta lapunkat, hogy a város Balatonakarattyán található, közvetlenül vízparti üdülőjét is igénybe vehetik kedvezményes áron az elő- és utószezoni időszakban a nyugdíjasok, akik mindig élnek ezzel a kiváló lehetőséggel.

Közeledünk az év végéhez, a hagyományainknak megfelelően idén is ajándékcsomaggal készülünk – jelentette ki a VOKE JAMK igazgatója. „Fontos számunkra a generációk közti kapcsolatoknak az erősítése és építése, ennek megfelelően idén is a diákok segítségét kérjük a csomagok kézbesítéséhez. Célunk a generációk közti kapcsolódások erősítése. Úgy gondoljuk, ez a megbecsültségnek, a megbecsülésnek egy nagyon fontos pillére” – emelte ki Csoma Attila.

Még szintén érdekelheti...