Kitekintő

Még három hétig lehet felvételeket beküldeni a Magyarország 365 fotópályázatra

Még három hétig lehet pályázni a Magyarország 365 fotópályázatra – közölte a Magyarország 365 fotópályázat zsűrielnöke a csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón.

Kaiser Ottó kiemelte, hogy a szervezők egyetlen jó fotográfiáról sem szeretnének lemaradni, ezért könnyítettek a feltételeken: a képek felbontásának alsó határértékét eltörlik, immáron csak a felső határértéket, a 20 megabájtot kell figyelembe venni a pályázatra való jelentkezés során.


    A zsűrielnök elmondta, hogy a pályázati időszak felén túljutva a beérkezett képekből az derül ki, hogy a pályázók nagyon szívesen használják ki az öt kategória nyújtotta lehetőségeket.
    „A pályázatot öt éve indítottuk el annak reményében, hogy megtaláljuk Magyarország legszebb fotóit. Szeretnénk, ha a képek a hazaszeretetről szólnának” – fogalmazott a zsűri elnöke.


    Kaiser Ottó emlékeztetett arra, hogy 2019-ben három kategóriában és öttagú zsűrivel indult útjára a pályázat. Az idei évben már öt – a Természet, a Táj és az Építészet mellett Portré és közösségi események, valamint Streetfotó – kategóriában várják a professzionális és amatőr fotográfusok felvételeit – tette hozzá.


    A kategóriagyőztesek díja nettó 2 millió forint, a második helyezetteket 1 millió forintos, a harmadik helyezetteket 500 ezer forintos díjjal jutalmazzák – emlékeztetett a zsűri elnöke.
    Még három hétig, október 23. éjfélig lehet képeket beküldeni a felvételeket a www.fotopalyazat.mo.365.hu weboldalra – hangsúlyozta Kaiser Ottó.


    A korábbi öttagú – Kaiser Ottó fotográfus, zsűrielnök; Keleti Éva Kossuth-díjas fotográfus; Haris László fotóművész, a Magyar Művészeti Akadémia elnökségi tagja; Potyó Imre környezetkutató, természetfotós, a 2020-as pályázat díjazottja és Rizsavi Tamás fotográfus, a 2021-es pályázat közönségdíjasa – zsűri idén Szalontai Ábel fotográfussal, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem adjunktusával, valamint Kurucz Árpáddal, a Magyar Nemzet és a Magyar Kultúra Magazin fotográfusával bővül – olvasható az MTI oldalán.
    

Még szintén érdekelheti...