Kitekintő

Hírek a Gödi Németh László iskolából: 97 laptopot kaptak az oktatáshoz – adományokat gyűjtenek a háború elől menekülőknek

Az RRF-1.2.1-2021-2021-00001 azonosítószámú „Digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeinek biztosítása a tanulók és a pedagógusok számára” című projekt keretében 97 db Dell Latitude 5520 laptop érkezett a Gödi Németh László Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolába – tájékoztatta lapunkat Bajkó Ildikó igazgató, aki hozzátette: intézményünk pedagógusai örömmel vették használatba a laptopokat. Köszönjük a Dunakeszi Tankerületi Központnak!

Az igazgató asszonytól megtudtuk, hogy a Dunakeszi Tankerületi Központ pályázatot hirdetett interaktív panel elnyerésére. – Iskolánk pályázata is bekerült a legjobb 5 közé, sikeres volt. Az interaktív kijelzőt már használják tanulóink – újságolta a jó hírt.

Bajkó Ildikó igazgató elmondta, hogy az iskola közössége is csatlakozott az orosz-ukrán háború elül menekülők megsegítésre szervezett összefogáshoz.

– Az ukrajnai, kárpátaljai menekültnek gyűjtést szervezett az iskola, illetve bekapcsolódott a segítségnyújtásba a Boldogságcseppek Alapítvánnyal és az Újház Centrum Piramis Építőházzal együttműködve.

Az adomány lehet: tartós élelmiszer, tisztasági szerek, WC papír, babatörlőkendő, ásványvíz, üdítő, konzerv, gyerek és felnőtt pelenka, gyógyszer: lázcsillapító, fájdalomcsillapító, görcsoldó, vitamin, kötszer, fásli, gyermektápszer. A Piramis Építőház szállítóeszközeivel segíteni fog a legmegfelelőbb helyre eljuttatni a keleti határhoz az adományokat.

Két raklapnyi adomány már elszállításra került az iskolából.

Előre is köszönjük a menekültek nevében a segítséget és felajánlásokat! – hangzottak az igazgató asszony köszönő szavai, aki nyilatkozatát egy kellemes hírrel zárta:

Zámbor Nina Gabriella, 6.d osztályos tanuló 2022. március 2-án megrendezett Diákolimpia országos döntőjében, Alpesi sí számban “A” kategóriában első helyezést ért.

Februárban megrendezett Alpesi Országos Bajnokságon (serdülő, U14 lány kategóriában) az alábbi szép eredményeket érte el.

Műlesiklás: I. hely

Óriás műlesiklás: II. hely

Alpesi összetett: I. hely

A szép eredményeknek köszönhetően a magyar válogatott keret tagja lett.

Még szintén érdekelheti...