Közlekedés

Burkolatfelújítási munkálatok miatt forgalomkorlátozás és menetidő-növekedés várható az M2-es autóúton

Szakaszos burkolatfelújítási munkák kezdődnek az M2-es autóút Sződliget és Vác közötti szakaszán 2023. október 19-én, csütörtök hajnalban – közölte lapunkkal a Magyar Közút Nonprofit Kft. A felújítás több ütemben, helyenként félpályás zárás mellett valósul meg. A várhatóan 2023. november 15-ig zajló munkálatokra, korlátozásokra előjelző táblák hívják fel a figyelmet. A térségben sebességkorlátozásra, az M2-es autóúton menetidő-növekedésre számíthatnak a közlekedők.

A munkák első ütemében, csütörtök reggeltől várhatóan péntek estig az M2-es autóút rádi csomópontjában a Budapest felé vezető forgalmi sávot szakaszosan lezárják a forgalom elől. A zárás ideje alatt az M2-es autóút érintett szakaszán mindkét irányban egy sávon lehet majd közlekedni, ezért menetidő-növekedésre lehet számítani. A korlátozás nem érinti az autóútra történő fel- és onnan történő lehajtást.

A közlekedőknek ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.

Még szintén érdekelheti...