oktatás

Ezúttal a szülők is betekinthettek az épülő Dunakeszi Diáknegyed kulisszái mögé

2024. szeptemberében megnyitja kapuit a Dunakeszi Diáknegyed (DDN) és a jelenleg ideiglenes helyen zajló oktatás a végső helyén folytatódik. A Dunakeszi IV. Béla Király Gimnázium és a VSZC Lányi Ferenc Technikum és Szakképző Iskola diákjai már láthatták leendő iskolájukat, ezúttal a szülők vehettek részt a helyszíni bejáráson.

Dióssi Csaba polgármester köszöntötte a szülőket, majd kiemelte, hogy megválasztását követően városvezetőként azzal a problémával szembesült, hogy a lakosság növekedését a helyi oktatási intézmények nem tudják követni. A probléma megoldása érdekében 2012. óta folyamatosan bővül a város bölcsődékkel, óvodákkal, iskolákkal. A jelenlegi projektnek köszönhetően jövőre több mint 1500 középiskolás folytathatja a tanulmányait a DDN-ben.

A diáknegyed az elmúlt évtizedek legnagyobb beruházása a városban, amely újabb sportolási lehetőségeket nyújt a diákoknak, hiszen a középiskolán és a kéttannyelvű gimnáziumon túl két tornacsarnok, két futókörrel szegélyezett sportpálya és egy 5000 m2 alapterületű uszodakomplexum is épül a Klapka utcánál.

A vártnál jobb ütemben zajlik a Dunakeszi Diáknegyed kivitelezése. Fotó: WHB Group Facebook-oldala

Dióssi Csaba megköszönte a szülőknek, hogy bizalmat szavaztak az új iskoláknak, hiszen az oktatás már mindkét iskolában, ideiglenes helyen elkezdődött.

Bálint Zsolt főmérnök vezette körbe a szülőket az épület bejárásán. A szülők megtekintették a technikum folyosóit, a tantermeket is. A tantermeket a legkorszerűbb berendezésekkel látják el: a decentralizált légkezelők a tantermek oxigénszintjét állandó szinten tartják, a folyosókat spanyol antibakteriális lapokkal borították le, a folyosókon fabetétes burkolattal pihenő részeket alakítanak ki a diákoknak, illetve kisebb teraszokra is kimehetnek majd a tanulók – írja a Dunakeszi Poszt.

A nyári bejáráson a diákok tekinthették meg leendő iskolájukat. Fotó: WHB Group Facebook-oldala

A két épületszárny között helyezkedik el egy 1500 fő kapacitású konyha és étkező, ahol a diákok meleg étkeztetése lesz megoldható. Az ebédlő feletti zöldtetős felület is sok bokorral és fával lesz díszítve.  A projekt során 33 ezer bokrot, 3400 fát fognak elültetni.

Még szintén érdekelheti...