Kultúra

Jön a Memento mori második része

A hazai és nemzetközi sikereket elért Memento mori – A váci legenda című film producere Kiss-Stefán Mónika, a film szereplői, Reviczky Gábor, Kamarás Iván és a híres vágó, Király István volt a vendége csütörtökön este a rendkívüli Polgári Estnek Vácon a Piarista Kilátóban.

Az esemény házigazdái Rétvári Bence, a térség KDNP-s országgyűlési képviselője és Fábián Fédra voltak. Az est keretében mutatták be a Memento mori című könyvet is. Kiss-Stefán Mónika elmondta, hogy öt éve dolgozott a most megjelent könyvön. Bejelentette azt is, hogy tervei szerint egy második résszel folytatódna a film, melynek már a címe is megvan: Memento mori – A prédikátor. Elmondta, hogy szintén Vácon forgatnák a filmet, ám ezúttal még több helyszínen, még több statisztával.

„Nagyon örültem, hogy váci statiszták szerepeltek az első filmben, és most már még többen fognak, remélem. Bízom abban is, hogy még több helyszínt segítenek majd nekem keresni. Bár már minden kapualjat, minden házat ismerek, azt hiszem. Minden kis porcikáját imádom a városnak” – részletezte a terveit a film producere.

 A közönségtalálkozóval egybekötött eseményen az est folyamán szó esett arról is, hogy ki, hogyan élte meg a forgatást, voltak-e emlékezetes események, van-e különleges szerepálmuk a színészeknek. Reviczky Gábor ezzel kapcsolatban kifejtette, hogy nincs ilyen vágya, mert a sors, az élet adja a szerepeit. Mert előfordulhat, hogy valaki maga választ egy szerepet, de aztán „amikor megkapja, nem tud vele mit csinálni” – fejtette ki. Kamarás Iván is úgy fogalmazott, hogy: „nem én választom a szerepeket, hanem azok választanak engem.” Hozzátette: „Szimbiózisban élünk a közönséggel, és ne felejtsük el, hogy mi értük dolgozunk. Ez a mozi is azért jött létre, hogy informálja a világot arról, hogy van egy ilyen csoda ezen a helyen, és ne csak szárazon informálja, hanem elvigye őket egy olyan világ a múlton keresztül, a jelenen át, ahol együtt tudjuk álmodni, és tulajdonképpen szájtátva tudjuk végignézni ezt a csodát, ezt a mesét.„

Király István ellenben megosztotta egy vágyát a közönséggel: „Nekem van egy nagyon egyszerű vágyam, hogy a jövő nyáron forgathassa Stefi a követező filmjét. A sztori ugyanis a fejben már megvan, sőt, papíron is megvan, már csak a szerencse kell hozzá, a csillagok állása és Jóisten akarata” – fejtette ki.
Forrás: 0627.hu/GRT

Még szintén érdekelheti...