aktuális

Összefogásra kér mindenkit Nagymaros polgármestere a települést ért két katasztrófahelyzet után

„Ne széthúzzunk, hanem összefogva segítve, békében éljünk egymás mellett, még akkor is, ha nem értünk mindenben egyet. Őszintén gondolom és hiszem, hogy együtt minden sikerülhet” – így fogalmazott évértékelőjében Heinczinger Balázs, Nagymaros polgármestere, aki gondolatait megosztotta közösségi oldalán, melyet a 0627.hu szemlézett.

A városvezető gondolatait változtatás nélkül közöljük:

„Egy elgondolkodtató, különös eseményekkel végződő éven vagyunk túl. Szoktuk mondani, hogy ha baj van, akkor a város mindig összefog. Az év utolsó hetei előtt nem gondoltuk volna, hogy ez a mondat hamarosan újra értelmet nyer. De jött egymás után két olyan katasztrófa helyzet, amelyek kibillentettek minket a hétköznapjainkból. Kezdődött a dunai árhullámmal, ami magában rejtette egy komolyabb védekezés szükségességét is. Hála Istennek ez elmaradt! Majd ezután érkezett az újabb váratlan meglepetés, a vonatbaleset. Lehetett volna nagyobb baj? Igen! Borzalmas katasztrófa is történhetett volna, de szerencsére az is elkerült minket. Mindenesetre nyomot hagy bennünk hosszú időkre. Ugyanakkor nagyon bízom abban, hogy minden​, ami megtapasztalható volt az elmúlt hetekben, ráébreszti városunk lakóit: ​hogy ne széthúzzunk, hanem összefogva segítve, békében éljünk egymás mellett, még akkor is, ha nem értünk mindenben egyet. Őszintén gondolom és hiszem, hogy együtt minden sikerülhet. Nagyon köszönöm mindenkinek, aki ha csak egy jó szóval, vagy imával, de leginkább személyesen – tettel – is segített másokon Nagymaros érdekében.

Az újév első heteiben fontos feladatom lesz, hogy folytassam a MÁV vezetőivel az egyeztetéseket, mert sajnos tudjuk, hogy a Szent Mihály hegyi történések miatt amúgy is napirenden van ezen útszakasz műszaki helyzetének átgondolása. A mostani baleset tapasztalata újabb téma lesz majd az egyeztetéseken. Mindig Nagymaros érdekét fogom képviselni, mert jó itt élnünk minden feladat és nehézség ellenére!

Boldog, eredményes Új Esztendőt kívánok Mindannyiunknak szeretetben, egészségben és békességben!”

Még szintén érdekelheti...