fejlesztés

Dunakeszi: Indul az egészségház építése

„A Cserkész utca–Fő út sarkán található épület helyén egy új egészségházat építünk. Jelenleg minden orvosunknak, védőnőnknek van helye, de ennél mi többet szeretnénk nyújtani számukra, és persze a betegek, páciensek számára is. Ezzel a beruházással minden gyermekorvosunk külön rendelőben fogadhatja a gyerekeket, így komfortosabb lesz a várakozás, nem csúsznak egybe a rendelési idők” – olvasható Dióssi Csaba polgármester hírlevelében.

Dunakeszi Város Önkormányzat TOP_PLUSZ pályázat segítségével újabb egészségházat épít a Fő úton, a régi pszichiátria épületének átalakításával és bővítésével.

Az épületben állandó rendelőt kap a IV. számú gyermekorvosi, az V. számú fogorvosi körzet, valamint az I., a X. és a XII. védőnői körzet.

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. 2022.05.16-én sikeres pályázatot nyújtott be az TOP_PLUSZ-3.3.2-21 – Helyi egészségügyi és szociális infrastruktúra fejlesztése c. pályázati felhívásra. A projekt a Széchenyi Terv Plusz Program keretein belül kerül megvalósításra, 400 millió Ft vissza nem térítendő támogatás segítségével az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban. A projekt alapvető célja, hogy az egészségügyi alapellátási rendszer infrastruktúrájának fejlesztése révén hozzájáruljon a szolgáltatások területi és minőségbéli kiegyenlítődéséhez.

A projekt keretében homlokzati hőszigetelés, padlás – és pincefödém szigetelés, nyílászáró csere, fűtéskorszerűsítés, napelemes rendszer és hőszivattyú kiépítése, bővítés, belső átalakítás és akadálymentesítés tervezett. Az épület átalakításának eredményeképpen a földszinten gyermekorvosi rendelő és védőnői szolgálat, az emeleten felnőtt fogászat kerül kialakításra váróval, vizesblokkal, központosított öltöző a személyzetnek valamint a védőnői szolgálathoz tartozó konzultációs szoba. A műszaki tartalom eredményeképpen a felújított ingatlan jobb energetikai paraméterekkel fog rendelkezni, mely jelentős csökkenést jelent az üzemeltetési költségek és a környezeti terhelés tekintetében.

Még szintén érdekelheti...