aktuális

Dunakeszin Eliza kapta a 2000. babacsomagot

Hétfő este Dunakeszi Alsó egyik jó ízléssel berendezett, igazi családi melegséget árasztó házban élő Fekete házaspár első gyermekének, Elizának adhatta át a 2000. babacsomagot Dióssi Csaba polgármester és Benkő Tamás, a körzet önkormányzati képviselője.

A szeretet és a kandalló melege töltötte be a helyiséget, ahol Fekete László és felesége, Szonja fogadta a kétfős önkormányzati delegációt, akik a sok praktikus kelléket – pelenkát, babaplédet, ajándékdobozt, előkét, „Vigyázat, gyerekkel vagyok!” matricát, stb. – tartalmazó babacsomag átadása mellett gratuláltak a szülőknek Eliza érkezéséhez.

A város polgármestere a kedves szavak mellett egy csokor virággal is köszöntötte a boldog édesanyát.

“Nagy szerelmesei vagyunk Dunakeszinek, és persze egymásnak. Én ide születtem, innen egy kőhajításnyira, az Alagi majorban és ott nőttem fel. A feleségem fővárosi, de szerencsére – ahogy a mi életünket összefonta a sors – úgy az ő életét is Dunakeszivel. Szonja is nagyon megszerette a várost” – mondta az édesapa.

“NEM VOLT KÉRDÉS, HOGY IDE SZERETNÉNK KÖLTÖZNI, ITT SZERETNÉNK CSALÁDOT ALAPÍTANI.”

“Hat évig kerestük álmaink otthonát, és itt, Alsón meg is találtuk” – vette át a szót az édesanya, aki elmondta, hogy nagyon elégedett a helyi egészségügyi ellátással. A fiatal házaspár azt is elmondta, nagyon élvezik, hogy közvetlenül a lóversenypálya és a repülőtér mellett laknak, ahol kellemes sétákat tehetnek.

Dióssi Csaba a helyi sajtó képviselőinek úgy nyilatkozott, hogy a kétezredik szám is azt mutatja, hogy jó döntés volt, amikor 2010-ben minden idők legnagyobb intézményépítési projektjébe fogtak.
– Nagy örömmel tölt el bennünket, hogy a 2000. babacsomagot adhattuk át a körzet önkormányzati képviselőjével. Fantasztikus és örömteli érzés, hogy Dunakeszin milyen sok gyermek születik, akik szülei önkéntesen csatlakoztak az önkormányzat programjához, melynek keretében – mint ma is – praktikus kellékekkel és a városhoz köthető emléktárgyakkal ajándékozzuk meg az újszülött kislányt, vagy kisfiút. Az élet visszaigazolta, hogy jó döntéseket hoztunk, amikor a bölcsődéket és az óvodákat fejlesztettük, hiszen vannak gyerekek, akik megtöltik az intézményeket. Meggyőződésem, hogy minden közösség, minden település számára ez a legfontosabb, hogy jöjjenek a kicsik, és majd ők vigyék tovább azt, amit a szüleik megalapoztak – fogalmazott a polgármester.

Dióssi Csaba külön üdvözölte, miszerint a sors úgy hozta, hogy a 2000. babacsomagot egy olyan édesapa kislányának adhatták át, aki maga is dunakeszi születésű, és az első szavai között kiemelte, hogy mennyire fontos és milyen sokat jelent a család számára ez a város.
– Szívből gratulálok a Fekete házaspárnak Eliza születéséhez, nagyon sok boldogságot és jó egészséget kívánok a családnak – hangzottak Dióssi Csaba szavai.

(Vetési)

Fotó: Bocskay Zsolt és filmkovacs.hu

Még szintén érdekelheti...