Sport

Női kézilabda Európa-liga – Váci bravúrgyőzelem a tavalyi döntős Nyköbing ellen

A Praktiker-Vác nagy bravúrt bemutatva saját közönsége előtt 27-24-re legyőzte a tavaly döntős Nyköbing együttesét a női kézilabda Európa-liga csoportkörének harmadik fordulójában, vasárnap.    

A legutóbbi kiírásban finalista dán alakulat nulla ponttal és két vereséggel, a Vác egy ponttal várta a találkozót, amelyet sérülés miatt kihagyott Tyiskov-Helembai Fanny.

Harcosan kezdett Herbert Gábor együttese, Bukovszky Anna remekül kezdett a kapuban, a 4-0-s sorozat nyomán az ötödik percben időkérésre kényszerültek a sokat hibázó vendégek. Ennek hatására 6-1-ről nyolcperces váci gólcsendet kihasználva 9-9-nél egyenlített a dán bajnokság negyedikje, a vezetést azonban nem tudta átvenni. A sokat vállaló Kuczora Csenge góljaival és Bukovszky védéseivel a házigazda a szünetre kétgólos előnnyel vonulhatott el.

Vác, 2024. január 21. Bukovszky Anna, a Praktiker-Vác kapusa (b) és Larke Nolsoe Pedersen (j), a Nyköbing Falster HB játékosa a nõi kézilabda Európa-liga A csoportkörében, a harmadik fordulóban, a Praktiker-Vác – Nyköbing Falster HB mérkõzésen a váci Városi Sportcsarnokban 2024. január 21-én. MTI/Kovács Tamás

A fordulást követően mindkét fél pontatlanul játszott, a félidő első felében a Vác háromszor, a Nyköbing ötször talált be: a hazaiak újabb hosszú, hétperces gólszünetét Kuczora zárta le, Bukovszky pedig sorra hozta a fontos védéseket. Így noha a dán együttes többször támadhatott azért, hogy elsőízben megszerezze a vezetést, 16-16 után azonban egy háromgólos szériával ismét a Vác távolodott el. A 18 esztendős Csíkos Luca villanásai – gólok és labdaszerzések -, illetve a kapuba a hajrára érkező Csizmadia Fanni ziccervédése után a záró négy percnek 22-22-ről vágtak neki a felek. Innen ismét az önkívületi állapotban kézilabdázó Vác tudott elmozdulni, az utolsó percekben pedig nem engedte vissza döntetlenre a riválist.

Vác, 2024. január 21. Ballai Borbála (k) és Kuczora Csenge (j), a gyõztes váci csapat tagjai örülnek a nõi kézilabda Európa-liga A csoportkörében, a harmadik fordulóban, a Praktiker-Vác – Nyköbing Falster HB mérkõzés végén a váci Városi Sportcsarnokban 2024. január 21-én. Praktiker-Vác – Nyköbing Falster HB 27-24. MTI/Kovács Tamás

A mezőny legeredményesebbjeként Kuczora 11-szer volt eredményes, – a nézőtérről a dudaszó után külön ünneplő – Csíkos kilenc góllal, míg Bukovszky kilenc, Csizmadia két védéssel járult hozzá a nagy sikerhez. A vendégektől Alberte Kielstrup Madsen hétszer talált be.

Forrás, fotó: MTI

Vác, 2024. január 21. Csíkos Luca, a Praktiker-Vác (b), valamint Sofie Bardrum (k) és Mona Obaidli (j), a Nyköbing Falster HB játékosa a nõi kézilabda Európa-liga A csoportkörében, a harmadik fordulóban, a Praktiker-Vác – Nyköbing Falster HB mérkõzésen a váci Városi Sportcsarnokban 2024. január 21-én. MTI/Kovács Tamás

Még szintén érdekelheti...