Kultúra

Humorral, szarkazmussal a túlélésért  – Belvárosi srác, avagy egy Down-szindrómás kisfiát egyedül nevelő apa története

A budai születésű Hajdú-Antal Zsuzsanna kiskora óta él Dunakeszin. A 39 éves, eredetileg magyar-pedagógia szakos tanárnő civilben logisztikus, egy kislány anyukája, valamint négy kötet szerzője: a Ciceró kiadónál jelent meg ifjúsági duológiája (Léggömbök, Utánad), valamint fiatal felnőtteknek szóló mementóregénye (Visszatérünk – A pipacsok ártatlanok). Belvárosi srác című, negyedik könyve már a felnőtteket célozza meg, nem kevesebb izgalmas tabutémával, mint a Down-szindróma, társkeresés hatvan felett, meddőség, médiacirkuszok.

Balázsnak megvan mindene: jó állás, jövőkép, csinos feleség, akivel ráadásul gyereket várnak.

Misa világra jön. Down-szindrómával. Az anya ezt nem tudja megemészteni, elhagyja őket, és Balázs élete fenekestül felfordul. Ott marad egy kisbabával kettesben, feladja állását, és egy blogban próbálja feldolgozni, milyen lett a világ a downos Misa mellett.
De vajon lehet-e így esélye egy harmonikus családi életre, boldogságra?
És mit keres körülötte a tévés műsorvezetőnő, akivel talán csak elsőre tűnik úgy, hogy megértik egymást?

Egy gyönyörű, mai, elgondolkodtató regény egy immár négykönyves, fiatal írótól. A korábban kétszeresen HUBBY-díjra jelölt szerző, Hajdú-Antal Zsuzsanna egy újságcikkben olvasott egy orosz férfiról, aki egyedül maradt sérült kisfiával. Az olvasottak nem hagyták nyugodni, így ez a történet szolgált alapul főhőse megálmodásához.”

A Belvárosi srác eredetileg az Erawan kiadó gondozásában jelent meg, azonban az írónő a saját kezébe vette a könyv terjesztését, így személyes átvétel esetén (Dunakeszin, Budapesten, Vácott) kedvezményes áron, 2500,- Forintért, személyre szóló dedikálással rendelhető tőle a email-címen, vagy a Facebook-oldalán (https://www.facebook.com/hajduantalzsuzsanna), privát üzenet formájában.

Az írónő és kis csapata postaköltség ellenében szívesen postázza a könyvet vidékre is, a távolabb élő olvasók nagy örömére.

Fotók: Evgeny Anisimov, Instagram

Hajdú-Antal Zsuzsanna

Még szintén érdekelheti...