aktuális

Kátyúzzák a városi fenntartású utakat Dunakeszin

Dunakeszi Város Önkormányzata jelentős összeget fordít az éves költségvétéséből a városi fenntartású utak karbantartására, kátyúzására. Mindemellett Dunakeszi közlekedési úthálózatának fejlesztésére, a gépjárművel közlekedők biztonságos és kulturált kiszolgálása érdekében az állami fenntartású utak, közlekedési csomópontok, körforgalmak kiépítésére is áldoz saját forrásaiból a város.

Jó példa erre a Dunakeszi Alsó és Káposztásmegyer határán zebrával és közvilágítással ellátott közlekedési csomópont átépítése vagy az elmúlt évben átadott és a helyi közlekedésben jelentős pozitív változást eredményező Kossuth utca-Széchenyi utcai körforgalom megépítése. De még hosszasan lehetne sorolni a példát, melyek között olyan is volt, amikor az állami fenntartású utak átépítéséhez a terveket is elkészíttette az önkormányzat, hogy minél előbb megvalósítsa a lakosság által folyamatosan szorgalmazott kivitelezést a Magyar Közút Zrt.

Sipos Dávid alpolgármester mai Facebook-posztjában arról ír, hogy a Penta Kft. munkatársai kátyúzzák az önkormányzati fenntartású utakat. A politikus megjegyzi – a folyamatos lakossági észrevételekre, kritikákra reagálva – hogy a város hetente továbbítja az állami fenntartású utakkal (Kossuth, Fóti, Fő út, Szent István, Bajcsy, Rév út) kapcsolatos, folyamatosan érkező lakossági bejelentéseket.

„Reményeink szerint utóbbiban is hamarosan lesz előrelépés” – zárja bejegyzését Sipos Dávid alpolgármester.

(Vetési)

Még szintén érdekelheti...