Sport és turizmus

Túraútvonallal egészült ki a balatoni kerékpáros útvonalhálózat

Biciklis túraútvonallal egészült ki a Balaton körül csaknem ezer kilométer hosszan kijelölt kerékpáros útvonalhálózat – közölte a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány keretein belül létrejött VisitBalaton365 csütörtökön az MTI-vel.

A csaknem 400 kilométeres KalandKörön (KK400) egységes jelrendszer vezeti végig a bicikliseket 263 irányjelző táblával. A BalatonBike365 hálózat segítségével bármelyik part menti településről könnyen rá lehet csatlakozni, a GPS-alapú tájékozódást az ingyenes online alkalmazás segíti – írták.
    A Balatont megkerülő új túraútvonalon, amely a parttól távolabb eső látványosságokat is elérhetővé teszi, könnyebb és nehezebb szakaszok váltják egymást.


    A VisitBalaton Nkft. ügyvezetője a KK400 létrehozását is részben ezzel indokolta, a tókerülő kört ugyanis már sokan végigtekerték, nekik új kihívásokra van szükségük. A KK400-at bárki teljesítheti, aki élményre és kalandra vágyik, a regisztráló kerékpárosok minden szakasz sikeres teljesítését követően letölthető és megosztható online oklevelet, az összes szakasz teljesítése után ajándékot kapnak – tette hozzá Princzinger Péter.


    A KK400 útvonalleírása, térképe, szintrajza a regisztrációs felülettel és a mérési szakaszokkal együtt a BalatonBIKE365 honlapjáról érhető el.

Még szintén érdekelheti...