fejlesztés

Kilövésre felkészülni!

Hamarosan elkészül Dunakeszi egyik legkülönlegesebb játszótér fejlesztése a Kazinczy-Tompa Mihály utca kereszteződésében. A játszótér több új fejlesztést is kap, erről kérdeztük az ötletgazdát, Nyíri Márton alpolgármestert.

Napok óta komoly munka zajlik a játszótéren. Mi készül?

Egy különleges űrhajós mászóvár és ügyességi pálya. Dióssi Csaba polgármester úrral régóta dédelgetett álmunk, hogy valami igazán eredetit, különlegeset valósítsunk meg. A Kazinczy játszótér mindig is nagyon népszerű volt a környéken élő családok körében. Szeretik az itt élők, vigyáznak is rá. Úgy gondoltuk, hogy Dunakeszi számos játszóterére ráfér a fejlesztés, így került sor többek között erre a játszótérre is. Úgy látom, nem lőttünk mellé, mert akárhányszor arra megyek, mindig érdeklődő gyerektekintetek figyelik az építkezést. „Mikor készül már el?” – ez a leggyakoribb kérdés. Elárulom ezt is: várhatóan március végére, április elejére.

Nyíri Márton alpolgármester

Hogyan került kiválasztásra éppen ez a játék?

Nem titok, nekem nagyon megtetszett, nem láttam még ilyet sehol. Ezzel együtt úgy gondoltuk, hogy döntsenek a felhasználók, vagyis a lakosság, úgyhogy lebonyolítottunk egyfajta véleménynyilvánító szavazást. Felajánlottunk egy hagyományos játszóvárat is, de végül a szavazás magabiztos többséggel az űrhajós játék győzelmét hozta. Most, hogy már javában épül, még inkább biztosak vagyunk abban, hogy jól döntöttek, akik ezt a játékot támogatták: sokkal impozánsabb, mint a katalógusképeken, és az ügyességi pálya is sokkal összetettebb, mint ahogyan a promóciós  fotókon láttuk. Egészen kicsi kortól a nagyobb gyerekekig biztosan örömüket lelik majd benne. A környék fejlesztésénél azt is szem előtt tartottuk, hogy minden korosztály találja meg magának a mozgás örömét. A szomszédos fitneszpark is úgy lett kialakítva, hogy mind a fiatalabbak, mind pedig a szeniorkorosztály örömmel és biztonságosan használhassa.

Milyen fejlesztések várhatóak még a környéken?

Ugyanitt, vagyis a játszótéren hamarosan fejlesztjük a közvilágítást is, ez sok anyuka kérése volt. Különösen a nyári időszakban – de akár még ősszel is, amikor már négy óra körül sötétedik – szeretnének tovább játszani a gyerekek. Ezt fogjuk megoldani egy időzítőkapcsolós megoldással, mert természetesen figyelni kell arra is, hogy az esti órákban már a környéken lakók nyugalmát ne zavarja a világítás. Azt is elárulom, hogy az űrhajós játék mellett még egy kis meglepetéssel is készülünk.

Egy utcával arrébb, a Vajda János utcában pedig hamarosan kezdődik egy járdafelújítás. A régi, töredezett, lényegében használhatatlan járdát bontjuk el, és építünk egy szélesebb, térkövezett biztonságos járdát, ahol majd babakocsival is lehet közlekedni.

Dunakeszin a tavasz beköszöntével a Kazinczy utcában épülő új játszótér építése mellett a meglévők közül kilenc felújítása kezdődött meg.

(B. Szentmártoni)

Még szintén érdekelheti...