aktuális

Tudást építenek – nincs régiós beruházás váci cement nélkül

Nem is gondolnánk, mennyi közös van egy cementgyárban és egy oktatási intézményben. Tudás, innováció és modernitás, hogy csak a legfontosabbakat említsük. A Duna-Dráva Cement Kft., azaz a DDC és a Dunakeszi Diáknegyed, vagyis a DDN nemcsak nevükben csengenek össze, hanem több szálon is kötődnek egymáshoz.

Álomiskola a Dunakanyarban

A Váci Cementgyár több mint fél évszázaddal ezelőtti átadásakor egyedülálló beruházás volt a Dunakanyarban. Most, 60 évvel a kemencék beindítása után a régió újabb figyelemre méltó létesítménnyel gazdagodik. Dunakeszin épül az ország legnagyobb középfokú oktatási intézménye. A Dunakeszi Diáknegyed méretei lenyűgözőek. 13 hektáron egy olyan 7 épületegyüttesből álló középiskolai campus jön létre, amiből az 1500 diák mellett a város lakossága is profitál. Az uszodát, tornacsarnokokat és szabadtéri sportpályákat, parkokat a tanítási időn kívül a környék lakói is igénybe vehetik majd, így a régió egy igazi tudás- és rekreációs központtal bővül.

Minőség minden szinten

A DDN nemcsak volumenében, hanem a tervezés, az építés során alkalmazott technológiát és az intézmény berendezését, felszereltségét tekintve is kiemelkedő lesz. A minőségi elvárások mind a város, mint megrendelő, mind a kivitelezők részéről maximális volt. A tantermek decentralizált légkezelői, a spanyol antibakteriális járólapok és az átszellőztetett téglahomlokzat mellett a Duna-Dráva Cement Kft. termékei is hozzájárulnak az intézmény kiváló infrastruktúrájához.

DDC – a (beton)biztos partner

A diáknegyed építéséhez a DDC több ezer köbméter váci cementből készített betont szállított a helyi Dunakeszi és a közeli Váci betonüzeméből. Az ilyen nagyberuházások során mutatkozik meg igazán a társaság azon célja, hogy vevőit az ország bármely pontján, az elvárható legmagasabb színvonalon képes legyen kiszolgálni. Ennek sikeres megvalósítása érdekében a Duna-Dráva Cement Kft. országszerte csaknem 50 betonüzemmel rendelkezik, amelyhez a vállalat Cement- és Kavicsüzletága biztosítja a folyamatos és kiegyensúlyozott alapanyagellátást. A DDC betonüzemei által kínált termékek között megtalálhatóak a szokványos, illetve a különleges, például szulfátálló, vízzáró és kopásálló betonok is, amelyeket minden esetben a lehető legkörnyezetkímélőbb eljárással állítanak elő.

A Duna-Dráva Cement Kft. több évtizedes fennállása alatt már bebizonyította, hogy a minőség javítása, a hatékonyság növelése és a környezeti terhelés csökkentése érdekében képes az állandó megújulásra, illetve termékpalettája folyamatos fejlesztésére és bővítésére. A DDC mindezeken túl az új receptúrák összeállítása során a helyi alapanyagokat is előnyben részesíti. Ennek köszönhetően több cementfajtája – köztük a DDN építésére szállítottak – is Hazai Termék védjeggyel rendelkezik. A védjegy garancia az áru hazai eredetére, minőségére és a gyártó megbízhatóságára.

A Duna-Dráva Cement Kft. üdvözli a Dunakeszi Diáknegyed megvalósulását, hiszen az hozzájárul munkavállalóinak és családtagjainak színvonalas oktatásához, szabadidejük hasznos eltöltéséhez is. Emellett a projekt hosszú távon támogatja a Dunakanyar fejlődését, ezért a DDC büszke arra, hogy részese lehet a régió legnagyobb és legkorszerűbb beruházásának.

Még szintén érdekelheti...