Voks 2024

Dunakeszi: Bilinszky Ferenc polgármesterjelöltként indul az önkormányzati választáson

Bilinszky Ferenc Dunakeszi önkormányzati képviselő, a Pénzügyi és Jogi Bizottság elnöke bejelentette, hogy egyesületi színekben elindul csapatával a júniusi önkormányzati választásokon.

Elmondása szerint hosszan mérlegelte a döntést. Többen biztatták, akik megelégelték azt, hogy a mai magyar közéletben csak a Demokratikus Koalíció és a Fidesz törésvonalának mentén lehet gondolkodni. Ez a pártpolitizálás megmérgezi a városi közéletet, éppen ezért a pártpolitikát hátrahagyva, civilekkel közösen egy egyesületet alapított, a Békés Nemzet Egyesületet, akiknek tagjai csakis Dunakeszi érdekeit tartják szem előtt. Nem hajlandó alkudozásra füstös szobákban, sem az ellenzék sikertelen képviselőivel, sem a kormányzópárt helyi képviselőivel; épp ebből a kézivezérelt politizálásból van elege szerinte a választóknak. Olyan hiteles civil személyeket kért fel a csapatába, akik nem most bújnak elő a választások hírére, hanem saját környezetükben, munkájukban elismert és tevékeny emberek.

Bilinszky Ferenc 2016 óta önkormányzati képviselő, a Pénzügyi és Jogi Bizottság elnöke.

„Köszönöm azoknak, akik a 2019-es választáson támogattak, és akik bizalmából az elmúlt években képviselőként szolgálhattam a körzetemet. Most úgy érzem, politikai stílusváltásra van szükség Dunakeszin, ezért polgármester-jelöltként indulok el a júniusi választáson.

Egy olyan csapattal kérjük közösen bizalmukat, akik a pártpolitikai érdekektől mentesen, civilként kívánnak tenni a városért. Olyan elkötelezett emberekre van szüksége Dunakeszinek, akik nem pártjuk utasításait követik, hanem a szívükre és az itt élőkre hallgatnak, ha Dunakesziről van szó. Hiszem, hogy Dunakeszinek nincs szüksége az országos pártok csatározásaira, amely pártcsatározások egy-egy település életét akár évekre is visszavethetik. Nem szabad, hogy az aktuális erőviszonyok által kikényszerített alkuk határozzák meg, hogy kik és milyen irányba alakítsák Dunakeszi jövőjét. Megválasztásom esetén csapatommal azon leszek, hogy pártpolitika nélkül, az itt élők szavát meghallgatva, közösen tervezzük meg szeretett városunk jövőjét” – írja a szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményében.

***

Négy polgármesterjelölt

Sajtóértesüléseink szerint a fentebb bejelentett Bilinszky Ferenc mellett a Momentum Mozgalom és a Jobbik Konzervatívok dunakeszi szervezetei közös közleményben jelentették be, hogy együtt indulnak a júniusi önkormányzati választáson. A momentumos Cseresznyés Csilla Facebook-oldalán közölt videóban arról értesülhetünk, hogy ő a Momentum polgármesterjelöltje Dunakeszin.

A Dk-s Tonzor Péter – az MSZP, az LMP és a Párbeszéd közös polgármesterjelöltjeként – indul a június 9-i önkormányzati választáson.

Információink szerint a várost 2010 óta irányító Dióssi Csaba polgármester és csapata újra ringbe száll a dunakesziek támogatásáért, hogy az elmúlt években megtapasztalt alkotó békében tovább szolgálhassák a város polgárait, Dunakeszi fejlődését.

(Vetési)

Még szintén érdekelheti...