gasztronómia

Ételáldás, népszokások és kulturális programok is lesznek az első váci Sonkaszegő Fesztiválon

Idén első alkalommal rendezik meg március 31-én, Vácon a Sonkaszegő Fesztivált, amely a könnyed szórakozás mellett a húsvéti népszokásokat igyekszik bemutatni a kilátogató vendégeknek.

Kiemelték: manapság a városi gyermekek ritkán találkozhatnak ezekkel a népi hagyományokkal, így a rendezvény kiemelt figyelmet fordít az ő ismereteiknek bővítésére, mindezt játékos formában.

A rendezvény kiemelt eseménye lesz az ételáldás, ahová mindenki kosárban hozhatja otthonról a megáldani kívánt sonkát, kenyeret, tojást, vagy egyéb ételeket.

A vendégeket 11 órától már a Szajkó népzenekar szórakoztatja, a gyermekek pedig egész nap kivehetik a részüket a tojásfestésből és tojáskeresésből.

Az ételáldást követően a Váczi Néptáncegyüttes nagy létszámú műsora következik, ami után a gyerekek nagy kedvence, Csernik Szende székely mesemondó interaktív műsora varázsolja majd el a legkisebbeket.

A délutáni gyermekműsort igazi, hamisítatlan falusi locsolkodás követi majd fél négykor, amibe természetesen be is lehet kapcsolódni, hiszen kis műanyag vödrökkel és vízzel készülnek a szervezők.

Késő délután a színpadon fellép a nagy slágereket feldolgozó acapella kórus, a SONG FACTORY BUDAPEST és a GÁVEL TESTVÉREK is.

A Piarista Kilátó Központ udvarán rengeteg árus és kézműves várja egész nap majd a kilátogató vendégeket.

A rendezvényre a belépés ingyenes!

Még szintén érdekelheti...