Sport

Megszorongatta a Vác a Győrt Johansson debütálásán

A Per Johansson vezetőedző irányításával első meccsét játszó Győri Audi ETO KC 34-31-re legyőzte a Praktiker-Vácot a női kézilabda NB I vasárnapi találkozóján.

    A holland női válogatott svéd szövetségi kapitányának kinevezését hétfőn jelentette be a címvédő kisalföldi alakulat. A Bajnokok Ligája negyeddöntős csapatot az idény végéig vette át Johansson, bemutatkozására az Európa-ligában csoportkörig jutott Vác ellen, hazai pályán került sor.
    A Győr ezt megelőző nyolc találkozóját megnyerte a pontvadászatban, a Vác hatos győzelmi bajnoki szériával érkezett az összecsapásra, amelyet a vendégek kezdtek jobban (3-6), a házigazda a 20. percben érte utol riválisát (10-10).

Gyõr, 2024. március 24. Stine Oftedal, a Gyõr (j) és Csíkos Luca, a Vác játékosa (b) a nõi kézilabda NB I Gyõri Audi ETO KC – Praktiker-Vác találkozóján a gyõri Audi Arénában 2024. március 24-én. A Gyõr 34-31-re gyõzött. MTI/Krizsán Csaba

    A második játékrész elején hárommal el tudott lépni a Győr (18-15), ám visszazárkózott a Vác, az utolsó nyolc percnek 29-29-ről vágtak neki a felek. A hajrában a kisalföldiek koncentráltak jobban, így otthon tartották a két pontot és a tabella élére álltak, két ponttal megelőzve a három meccsel kevesebbet játszott, hibátlan Ferencvárost.
    A győri Ana Gros kilenc, a váci Kuczora Csenge tíz gólt szerzett.
   Eredmény (a magyar szövetség honlapja alapján): Győri Audi ETO KC – Praktiker-Vác 34-31 (16-15)

    Forrás: MTI

Még szintén érdekelheti...