Sport

Maradj mozgásban!

Még előző év végén adtunk hírt arról, hogy a RED-IT Idősbarát Egyesület a Pest Vármegye Önkormányzata Civil Támogatási Alap pályázatán támogatást nyert egy egész napos, két helyszínen megrendezendő, szenioroknak szóló sportnapra. Dunakeszi a sportok városa, itt óvodás kortól a nyugdíjas korosztályig mindenki találhat magának megfelelő mozgásformát, amivel nemcsak a fittségéért, hanem az egészségéért is sokat tehet.

A május 27-re tervezett program nagyon színesnek ígérkezik, lesz íjászat, sárkányhajózás, egyensúlytréning, dob fitt, szenior tánc, szenior torna, meridián torna, pom-pom tánc okatás, nordic walking, memóriatréning. mami-smink, stílustanácsadás V Kulcsár Ildikóval, de még Kovács Kati koncert is. A rendezvényre az ország minden tájáról várják a szenior korosztályt, hogy ingyenes kipróbálhassanak több mozgásformát, és ha bármelyik megtetszik, azt a lakhelyéhez közel később fel is keresheti. A helyszínre demencia szűrőautó is érkezik ahol lehetőség lesz demencia szűrésre és szakembertől tanács kérésre is.

Az egyesület alapító tagja és a rendezvény megálmodója Radvánszki Edit, aki a dunakeszi idős korosztályért végzett odaadó és folyamatosan megújuló munkájáért a szervezettel Dunakeszi Városért plakett kitüntetésben részesült.

„Sosem szerettem a tétlenséget, ha két napig nem csinálhatok valamit, úgy érzem, beteg vagyok. Már a nyugdíjas éveim előtt tudtam, hogy a mozgást, a fittség érzését az én korosztályommal meg kell szerettetnem. Nyugdíjazásom után elvégeztem a szenior örömtánc-oktatói, majd tánc instruktor, később szenior egyensúly-tréneri képzéseket, hogy megfelelő tudással segíthessem idős társaim sporttevékenységét. 4-5 fővel indultunk, ma már több mint 150-en csatlakoztak az óráimhoz, de országszerte 350 oktató megközelítőleg tízezer szeniort mozgat heti rendszerességgel. Az egyesületünk szervez országos kezdeményezéseket, flashmobokat is. Nagyszerű dolog, hogy az egyesület megalakulásával már csapatban dolgozunk, az oktatótársakkal mindenki beleteszi a saját ötletét és így még színesebb, érdekesebb eseményeket hozhatunk létre” – beszélt a munkájáról az egyesület alapítója.

Május 27-én a program 10 órakor kezdődik, a részvételhez előzetes regisztráció szükséges, mert néhány foglalkozás csak meghatározott létszámban tudja fogadni az érdeklődőket. A rendezvényhez még Béres Alexandra világbajnok aerobik oktató is csatlakozik, hogy segítsen a résztvevőknek bemelegíteni a mozgás napra.

Részletes program a regisztrációs linkben lesz feltüntetve, ami nemsokára elérhető lesz a www.dunakeszi.hu honlapon.

Szeredi Helga

Még szintén érdekelheti...