aktuális

Dunakeszi a játszóterek városa

A kisgyermekes szülők minden bizonnyal egyetértenek azzal a megállapítással, hogy – sok mással együtt – Dunakeszin a tavasz a város 24 játszótere közül kilencnek a felújításáról, az új játszóeszközök telepítéséről szól, hiszen ki ne tudná, hogy megújult a D Ordass Lajos parki játszótér, amely új mászó várat is kapott, rugós mérleghinta, trambulin és csúszda is készült a kislányok és a fiúk nagy örömére.

A Szent István parkban – Juhos Márton képviselő szervező munkájának eredményeként – épített tűzoltóautós játszóeszköz valósággal vonzza a kicsiket, a Kazinczy-Tompa utca kereszteződésénél lévő játszótéren „üzembe helyezett” űrhajós játszóeszköznek pedig már országos híre van.

A legújabb „csodát” a Szabadság téri játszótéren a minap adta át Juhász Ádám Dunakeszi Alag alpolgármesteri megbízott Dióssi Csaba polgármesterrel együtt.

– Imádjuk ezt az új játszóeszközt, az átadást követően a gyerekek azonnal megrohamozták és elfoglalták a kalózhajót.  Öröm látni, hogy mennyire boldogok a kicsik – újságolta Lőrinczné Reptsik Krisztina. A háromgyermekes édesanya -, aki a szeme sarkából a kalózhajón „vitézkedő gyermekeit figyelte – elmondta, hogy szinte minden délután itt vannak a játszótéren.

Lőrinczné Reptsik Krisztina és Juhász Ádám Dunakeszi Alag városrész alpolgármesteri megbízottja

– A gyerekek és a szülők nevében is mondhatom, hogy nagyon-nagyon szeretjük a megújult játszóteret. Annak pedig külön örülünk, hogy a fejlesztés, a bővítés előtt az önkormányzat képviselői megkérdezték a véleményünket, hogy a javasolt játszóeszközök közül melyiket szeretnénk. A gyerekek és mi szülők együtt választottuk ki a kalózhajót! Mondhatom, remek döntés volt – mondja széles mosollyal az arcán.

Juhász Ádám Dunakeszi Alag városrész alpolgármesteri megbízottja, aki büszkén vállalja, hogy szívügyének tekinti az alagi családok, az idősek és a fiatalok érdekeinek képviseletét.

– Nem túlzás, ha azt mondom, napi kapcsolatban vagyok az itt élőkkel, hogy a felmerülő problémák megoldása érdekében közösen hozzuk meg a lehető leggyorsabb és a legoptimálisabb döntést – tájékoztat az önkormányzat munkatársa.

A Szabadság téri játszótér a gyerekek és szüleik szavazatai alapján kalózhajó játszóeszközzel bővült

– Jó példa erre a legfrissebb fejlesztésünk, a kalózhajó megépítése, amely az itt élők döntése alapján készült el. Nagyon büszke vagyok, hogy ez már a sokadik fejlesztés a játszótéren, először fészekhintát, mókuskereket, óvodai padot, asztalt helyeztünk ki. Majd kamerákat telepítettünk a biztonság növelése érdekében, az új járda pedig a könnyebb és balesetmentes közlekedést szolgálja – sorolja a fejlesztéseket Juhász Ádám, aki – mint mondja – arra a legbüszkébb, hogy mindezt a helyi lakókkal, családokkal összefogva érték el. – Együtt terveztük, álmodtuk és végül valósítottuk meg az új játszóeszközt is. Én ebben az összefogásban hiszek – jelentette ki az alpolgármesteri megbízott, aki hozzátette: „a munkát folytatjuk, padokat, asztalokat helyezünk ki, és egy parkosítás keretében zöldítjük a Szabadság teret.”

– Bébiszitterként négy kicsire vigyázok, akiknek és szüleiknek is tetszik a kalózhajó, a folyamatosan megújuló Szabadság téri játszótér – jelentette ki Varga Viktória, aki azonban a szülők távollétében azt kérte, hogy tekintsünk el a fénykép készítésétől, ám a véleményét megosztotta velünk. „Elégedett vagyok a játszótérrel, nekem is tetszik a kalózhajó, melyet a gyerekek mindig örömmel foglalnak el. Szeretünk idejárni!” – mondta.

(Vetési)

Fotó: KesziPress és filmkovacs.hu

Még szintén érdekelheti...