aktuális

Újabb településfejlesztési díjat nyert Dunakeszi

Negyedik alkalommal adták át a településfejlesztési díjakat, ezúttal a gödöllői Grassalkovich-kastélyban rendezett szakmai konferencia keretében. A négy alkalomból háromszor díjjal tért haza Dunakeszi. A Településfejlesztési Szövetség, az Egyensúly Intézet és a Magyar Önkormányzatok Szövetsége közösen díjazta a legjobb projekteket. Dunakeszin a Magyarság Sportcsarnok és a hozzákapcsolódó zöldfejlesztés vívta ki a zsűri elismerését.

A községeket, városokat, megyei jogú városokat és fővárosi kerületeket külön díjazták, ezen belül is három kategóriát jelöltek ki: közösségfejlesztés, szolgáltatásfejlesztés és infrastruktúra-fejlesztés.

“Nagy szükség van egymás munkájának elismerésére, és szeretnénk, ha ezek a példaértékű munkák inspirálnának másokat, eljutnának más településekre is” – hangzott el a szervezők részéről.

A különdíjat a Magyarság Sportcsarnok és az ahhoz kapcsolódó fejlesztések kapták. “Ezzel a díjjal egyúttal a városi sportéletet is elismerték. Fontos momentuma ez a városi sportéletnek. A Magyarság Sporttelepet a 2010-es évek elején kapta vissza az államtól a város, majd az elmúlt években teljesen megújult, és új létesítménnyel is gazdagodott. Hatalmasat léptünk előre: 2010-ben egy sportcsarnoka volt Dunakeszinek, ez a csarnok már a negyedik, és most épül még 2 újabb a Dunakeszi Diáknegyedben” – mondta Dióssi Csaba polgármester.

Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége elnöke és Dióssi Csaba, Dunakeszi polgármestere

A fejlesztés komoly összefogással valósult meg, öt finanszírozó állt a projekt mögé.

2022-ES MEGNYITÁSA ÓTA TÖBB MINT 30 ORSZÁGOS VERSENYNEK ADOTT OTTHONT, NAPONTA 500 GYEREK SPORTOL, HAVONTA 20-25 VERSENYT BONYOLÍTANAK LE ITT.

Dunakeszi a sportok városa

“Nálunk érhető el a legtöbb tömegsport a vidéki egyesületek közül. A sport megtámogatja a tehetségeinket az általános és középiskoláinkban is. Az eredmények önmagukért beszélnek, hiszen mind a rendezvények színvonala, mind a sportolás körülményei komoly fejlődési utat jártak be. Az önkormányzat kiemelten támogatja ezt a területet, ami példaértékű más települések számára, és egyre többen másolják a dunakeszi modellt” – nyilatkozta Temesvári István, a VSD elnöke.

Fotó: filmkovacs.hu

Temesvári István, a VSD elnöke és Dióssi Csaba polgármester

Még szintén érdekelheti...