Sport

Imre Zsolt: mi is valljuk, hogy „Ép testben ép lélek!”

A Mária Rádió immár második alkalommal szervezte meg a 20 kilométeres Mária Maraton futóversenyt, amelynek a rajtja és a befutója a váci Hét Kápolnánál volt – tudtuk meg a futókat kerékpáron felvezető Imre Zsolttól. Az egykori testnevelő tanár a verseny után arról beszélt, hogy már második alkalommal teljesítette kerékpáros felvezetőként a 20 kilométeres távot.

-Mi magunk is valljuk, hogy „Ép testben ép lélek!”, aminek hitelességét mi sem támasztja jobban alá, hogy – a 20 km-es és a rövidebb távon indulók – futás mellett egy lélekemelő szentmisén is részt vettek, melyet dr. Beer Miklós nyugdíjas püspök celebrált. Testnevelő tanárként, sportemberként jómagam is sportszakmai dicsőségnek tartom a 20 kilométeres táv teljesítését. Az pedig külön örömmel tölt el, hogy nagyon sok család, idősek és fiatalok indultak a rövidebb távokon, mert fontosnak tartják a testmozgást, a közösségi programokat, melyeken szívesen vesznek részt. A közelünkben, és a távolban dúló háborúk és egyéb súlyos konfliktusok időszakában különösen nagy értéke van a békének, a testet, lelket erősítő közösségi programoknak. A Mária Maraton szervezői ezzel a sport- és közösségi élménnyel ajándékozták meg a résztvevőket – mondta elismeréssel a hangjában Imre Zsolt, akiről köztudott, hogy a váci Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjeként indul a június 9-i önkormányzati választáson.

Imre Zsolt elmondta, hogy fontosnak tartja a személyes példamutatást, a rendszeres sportolást, a közösségi programokat.

– Testnevelő tanárként elvárás is magam felé a rendszeres sportolás, biciklizek, futok, igyekszem megőrizni az egészségemet. Javaslom mindenkinek, hogy sportoljon és vegyen részt az ilyen közösségi rendezvényeken, mert örök igazság, hogy „Ép testben ép lélek.”

(Vetési)

Fotó: GRT

Még szintén érdekelheti...