aktuális

Az újrahasznosítás csodái

Családi kreativitás és környezettudatosság összefonódása egy fenntarthatósági napon. Az idei Föld napja alkalmából a Dunakeszi Kincsem Sziget Óvoda rendkívül sikeres Fenntarthatósági Napot hozott tető alá a Nyílt Vízi Edzőközpontban.

Az esemény fő témája „Gondold újra Dunakeszit!” volt, amelyben a résztvevő családok újrahasznosított alapanyagokból készítették el a város jelképeit, mint például az óvodát, a Duna-partot, a víztornyot és a lovardát.

Az alkotások lenyűgözőek voltak, és arra készítettek mindenkit, hogy újra gondolja, milyen csodák rejtőznek a hétköznapi tárgyakban. Az eseményen az óvónők játékos feladatokkal is készültek, így a családok különböző állomásokon vehettek részt, ahol a kupak hegyektől kezdve a papír golyópályán át egészen a természetes tanösvényig mindenki talált valami érdekeset.

A nap zárásaként az óvónők a Kacor király mesét adták elő, amelyben a bábok természetesen újrahasznosított alapanyagokból készültek. 

Az esemény hatalmas sikert aratott, minden percben mosolyt csalt a gyerekek, szülők, és pedagógusok arcára egyaránt.

A Kincsem Sziget Magánóvoda vezetője, Baranyai Anikó elmondta, hogy az ilyen események szervezése nagyon fontos a közösség építésében és a környezettudatos életmódra való nevelésben; miközben minden résztvevő jól szórakozik és emlékezetes élményekkel gazdagodik.

Sütő-Pataki Andrea kommunikációs vezető

Még szintén érdekelheti...