fejlesztés

Integrált játszótér épül Dunakeszin

Dunakeszin egyre több menő játszótér épül. A turisztikai szakemberek és az itt élő családok is sorra számolnak be arról, hogy kifejezetten játszótértúrát tartanak, mert annyi a szuper mászóka a városban. Azonban vannak olyan gyerekek, akik a tűzoltós csúszdát vagy a hatalmas tornyokat nem tudják megmászni. Az önkormányzat rájuk is figyel: szakmai egyeztetést hívtak össze egy integrált játszótér létrehozása érdekében.

Nehezen találta a szavakat Bőgér Barbara és Bőgér Anikó az egyeztetés után, ami nem csoda, hiszen elmondásuk szerint óriási dolog, hogy egy ilyen játszótér valósulhat meg Dunakeszin. “Annyira hálásak vagyunk” – mondta elcsukló hangon Hemela Holli anyukája, Bőgér Barbara.

HATALMAS SEGÍTSÉG. SZAVAKKAL KI SEM TUDOM FEJEZNI AZT, HOGY EZ MIT JELENT NEKÜNK ÉS A HOZZÁNK HASONLÓ CSALÁDOKNAK.

Az új játszótereket mind örömmel vettük, hiszen a mi családunkban is vannak egészséges gyerekek, és jó látni, hogy mennyire igényes és ötletes mászókák kerültek a város különböző pontjaira. Amikor meghallottuk a hírt, hogy ránk is gondoltak, elképesztő örömöt éreztünk, ez a legnagyobb ajándék, amit a várostól kaphatunk” – mondta Bőgér Anikó, Holli nagymamája.

Dióssi Csaba polgármester egyeztetést hívott össze az integrált játszótér kialakításával kapcsolatban, jobb oldalt Bőgér Barbara, érintett édesanya

A Bőgér család kiemelte a nyilatkozatában, hogy az is nagyszerű, hogy az önkormányzat az intézményeiben is lehetőséget biztosít az SNI-s gyermekek nevelésére, mint mondták, ritka, hogy egy város ennyire odafigyel a lakók speciális igényeire is.

Szakmai egyeztetés előzi meg a játszótér megvalósítását

Dióssi Csaba polgármester azt mondta az egyeztetés után, hogy ez a fejlődés magától értetődő dolog, legalábbis Dunakeszin. “Más agglomerációs települések azzal küzdenek, amit nekünk már sikerült megoldani, de nincs megállás, folyamatosan keressük az újabb lehetőségeket. Először megoldottuk az óvodai és a bölcsődei férőhelyeket, felújítottuk a játszótereket. Ezek után szerintem törvényszerű, hogy megnézzük, kik azok még, akiknek segítségére lehetünk. Így lett bölcsődétől az iskoláig SNI képzés a városban, és most szeretnénk, ha a sérült gyermekeket nevelő családok a szabadidejükben is megtalálnák a számukra megfelelő időtöltést, ezért szeretnénk integrált játszóteret építeni.

A MEGBESZÉLÉST AZÉRT HÍVTUK ÖSSZE, HOGY NE LÁTVÁNYOS ESZKÖZÖKET VÁLASSZUNK A SZÍNES PROSPEKTUSOKBÓL, HANEM OLYANOKAT, AMIKET TÉNYLEGESEN ÉLVEZNÉNEK AZ ÉRINTETT GYEREKEK.

Szabóné Ónodi Valéria, a DÓHSZK vezetője elmondta, hogy ezeknek a családoknak ugyanolyan, sőt, nagyobb szüksége van szociális kapcsolatokra.

Az egyeztetésen részt vett többek között Tóth Eszter városi főkertész, aki a játszóterek tervezéséért felel, és Szabóné Ónodi Valéria, a DÓHSZK vezetője is

“FONTOS, HOGY ÉREZZÉK, HOGY NINCSENEK EGYEDÜL EZEKKEL A GONDOKKAL.”

Szükségük van arra, hogy tudjanak együtt játszani. Ez a szociális fejlődés, a közös játék megtámogatja azt a fejlesztési folyamatot, amelyet a szakemberek végeznek az intézményeinkben, illetve a pedagógiai szakszolgálatnál és más fejlesztői foglalkozásokon. Ez nem csak rájuk hat pozitívan, hanem azokra az ép gyerekeket nevelő családokra is, akik szintén használni tudják az ilyen játszótereket. Fontos, hogy széleskörű egyeztetéssel valósuljon meg egy ilyen beruházás, ezért is kérte ki polgármester úr a Bőgér család véleményét, akik több ilyen játszóteret kipróbáltak már, és ezért kérdeztük meg a védőnőket is, akik teljes mellszélességgel támogatják a játszótér megvalósulását” – nyilatkozta Szabóné Ónodi Valéria.

Forrás: Dunakeszi Post

Még szintén érdekelheti...