fejlesztés

Kettős ünnep Csörögben – Méltó lakhatási körülmények négy fiatal családnak

Csörögben idén kettős ünnepet ültek augusztus 19-én. Az államalapításunkra való emlékezés mellett sor került az Arany János utcában lévő szociális bérlakások, úgynevezett „fecskeház” átadására is. A VEKOP felzárkóztató pályázaton nyert forrásból felépített 4 lakásos szociális bérház ünnepélyes átadásán Szorcsik József polgármester köszöntötte a megjelenteket, dr. Rétvári Bence parlamenti államtitkárt, országgyűlési képviselőt, a kivitelezők képviselőit, a megjelent ünneplőket.

Szorcsik József bevezetőjében beszélt egyebek közt arról, hogy a négy család a kisgyermekekkel itt kedvező körülmények között élhet, megalapozhatják a közeljövőjüket, aztán kirepülhetnek az életbe stabilabb „szárnyakkal, lábakkal” – mint a fecskék – innen. A polgármester fontosnak tartja az útépítést is, mint mondta, most 1,3 kilométer utat egybefüggően tudtak megépíteni egy olyan településen, ahol tulajdonképpen korábban gödrökből állt az úthálózat. Amerre mennek, már jól látszik a kormány segítsége, az önkormányzat és a munkatársak munkája – mondta.

A polgármester külön kiemelte Rétvári Bence országgyűlési képviselő támogatását, aki mindig közbenjárt Csörög érdekeiért. Megköszönte a kivitelezők és a hivatal munkatársainak – köztük jegyző asszonynak, a műszaki projektekért felelős főépítésznek – a közreműködését, segítségét. „Nekünk megvolt az elhatározásunk, megvoltak a céljaink. Most itt állunk, és mindjárt át is vágjuk ünnepélyesen a nemzetiszínű szalagot, és átadjuk ezeket a lakásokat. Kívánom, hogy a családok, az itt élők tanulják meg használni fejben, szívben, testben, mindenhogy” – hallottuk Szorcsik Józseftől.

Rétvári Bence országgyűlési képviselő emlékeztetett arra, hogy körülbelül 900 nappal ezelőtt kezdték a projekt megvalósítását a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal és Szorcsik József polgármesterrel közösen, amely elsősorban a csörögi szegregátumot igyekezett kimozdítani abból a helyzetből, amiben 900 nappal ezelőtt volt.

„Ez a projekt segít abban, hogy mindenki a hétköznapjaiban szorgalommal és takarékosan élje a mindennapjait, hogy a bűnözést kiszorítsuk Csörögből – mert sokan ujjal mutogattak messziről Csörögre -, ennek egyszer s mindenkorra véget vessünk. Megmutassuk, hogy itt az utcák nem porosak, a házak rendben vannak tartva. Az emberek nem bűnözésből próbálják magukat fenntartani, hanem végzettséget szereznek és dolgoznak. Itt másfajta élet lett, az emberek dolgozni mennek, a gyerekeknek játszótere épült, a máltaiak kiváló foglalkozásokat tartanak.”

Az országgyűlési képviselő kiemelte: Szorcsik József polgármesterrel nagyon figyelnek arra, hogy a szegregátumban és azon kívül is mind a két településrészre jusson infrastrukturális támogatás.

Rétvári Bence befejezésül elismerését fejezte ki többek közt a projekt megvalósításáért a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak, Szorcsik Józsefnek, a kivitelezőknek, a projektvezetőknek. Mint mondta, bízik benne, hogy ez a projekt megadja a lendületet ahhoz, hogy tovább vigye Csörögöt, és jó példaként szolgáljon a messze földről érkezőknek.

(B. Szentmártoni)

Fotó: KesziPress

Még szintén érdekelheti...