fejlesztés

Rétvári Bence: a háborús és szankciós válság ellenére újabb települések kapnak támogatást a Magyar Falu Program keretében

„A tavalyi évben megvédtük a munkahelyeket és letörtük az inflációt. Idén újraindítjuk a gazdaságot, és ennek keretében több település fejlesztési elképzelései is meg tudnak valósulni kormányzati támogatásból” – közölte a közösségi oldalán Rétvári Bence, a térség országgyűlési képviselője.

Mint bejegyzésében írja: Vácduka saját színpadfelszerelést tud vásárolni a Nemzeti Vágta és más események könnyebb lebonyolításához 6 millió forintos támogatásból; új játszótér épül Csörögön, Vácrátóton és Perőcsényben 6-6 millió forint támogatásból; Penc egy traktort, pótkocsit és ehhez kapcsolódó hótolót tud beszerezni; Zebegény és Sződ egy-egy platós kisteherautót vásárolhat 15, illetve 11,5 millió forint támogatásból. Kemencén és Szokolyán a művelődési ház, Vámosmikolán a szolgálati lakás, Szobon a hivatal épületének egyes részei és Galgagyörkön a sportöltöző újul meg összesen 90 millió forint értékben.

Forrás: 0627.hu

Még szintén érdekelheti...