aktuális

Németh Lászlóra emlékeztek Gödön

2024. április 17-én ünnepelte a Gödi Németh László Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola névadójának 123. születésnapját.

A Németh László projekthét az irodalom-zene-művészetek jegyében zajlott. A Költészet napján szervezett flashmobra minden évfolyam egy-egy közös versmondással készült. Az alsó tagozatnak mesevetélkedőt, a felső tagozatnak Németh László versenyt szerveztek.

Az ünnepségre a nyugdíjas pedagógusok is meghívást kaptak. Némethy László – az író unokája – nagyapja sajkódi éveiről mesélt a tanulóknak.

Az alsó tagozatos diákoknak szervezett Mesevetélkedő témája Csukás István: Mirr-Murr kalandjai voltak. A Németh László verseny győzteseinek Némethy László adta át a könyvjutalmakat és az okleveleket.

Kammerer Zoltán polgármester, háromszoros olimpiai bajnok az iskola legkiemelkedőbb sportolóit, diákolimpikonokat, és a válogatott kerettagokat jutalmazta. A kiváló sportolók: Imrik Maja, Bohus Magyar Zselyke, Erdei Olivér, Szabolcs Balázs, Zámbor Nina Gabriella, Horváth Ádám, Makrai Damos, Szajbert Janka, Horváth Natália, Kopa Zoltán.

Telegdy Ákos, az Acer Kft képviselője Ptiigyi Éva iskolatitkárnak adott át elismerő oklevelet lelkiismeretes munkájáért.

Az iskola köszönetét fejezte ki Sebestyén Ilonának, a Nap Kiadó igazgatójának, a Dunakeszi Tankerületi Központnak és a Németh László Általános Iskola Gyermekekért Alapítványnak a jutalomkönyveket!

Palya Kristóf és Orbán Zita pedagógusok készítették fel a tanulókat az emlékműsorra, amely nagy sikert aratott.

Az ünnepi műsorban felléptek továbbá a legjobb eredményt elért tanulók: A Pest Vármegyei rézfúvós versenyen a legeredményesebb felkészítő tanár díjat, a kürt-és mélyrézfúvós oktatók közül, a Gödi Németh László Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanára, Nyikes Róbert kapta. I. helyezést elért tanítványa Déri Barnabás harsona játékát hallgathatta meg a közönség.

Az iskola Oriolus énekkarának vezetője Sipos Bulcsú Kadosáné. Részt vettek az EuDaMuS 2024 nemzetközi zenei online találkozón. Az élő adásba a gödi intézmény énekkara került be Magyarország iskolái közül.

MLTSZ Tavaszi Kvalifikáción arany minősítést nyert kortárstánc Alapfok 4. osztály zárta a műsort. Felkészítő tanáruk Boldog Mónika.

A Pest Vármegyei Önkormányzat által kiírt, sikeres pályázat segítségével a tanulók mozgáskoordinációjának fejlesztése valósulhatott meg. A játszóudvart – az iskola mazsorett csoportjának fellépése után – Telegdy Ákos az Acer Kft képviselője és Kammerer Zoltán polgármester adta át, amelyet nagy örömmel vették át a diákok.

A játszótéri homokozókba Horváth Károly (HO-VAN Kft) és Juhász Attila (Piramis Építőház Kft) ajánlott fel homokot, illetve szállítást. Az iskola a gyermekek nevében köszöni a támogatásukat!

A nap végén nyolcadikosok emlékfát ültettek az iskola előkertjében.

2024. április 18-án nagy sikerű tanári koncerttel zárta az iskola a Németh László projekthetet – tájékoztatta a Dunakanyar Régió szerkesztőségét Bajkó Ildikó igazgató.

Még szintén érdekelheti...