aktuális

Innovatív műszereket kapott egy dunakeszi gyermekorvosi rendelő a K&H gyógyvarázstól

A Dunakeszi IV. számú házi gyermekorvosi körzetet is támogatta a K&H gyógyvarázs a pénzintézet dolgozóinak karácsonyi felajánlásából. A gyermekorvosi rendelő 667 ezer forint értékben kapott a gyermekek gyorsabb diagnosztikáját és hatékony gyógyítását segítő orvosi műszereket.

A K&H már két évtizede hirdeti meg minden évben a gyermekegészségügyet támogató K&H gyógyvarázs pályázatát. A program jóvoltából eddig összesen 874 millió forint értékben, 551 alkalommal támogatta a pénzintézet a gyermekeket gyógyító szakembereket olyan korszerű eszközökkel, amelyek segítségével gyorsan és pontosan tudják diagnosztizálni és hatékonyan kezelni a kis betegeket.

„A K&H gyógyvarázshoz minden évben csatlakoznak a K&H dolgozói is, legyen szó egyszeri támogatásról, a személyi jövedelemadójuk felajánlásáról vagy karácsonyi adományról” – mondta el Bartonovszki Ákos Ferenc, a K&H dunakeszi ügyfélpontjának vezetője. „2023 karácsonyán 13. alkalommal ajánlották fel a K&H dolgozói közül többen karácsonyi vacsorájuk összegét a gyermekegészségügy javára, emellett pedig még jótékonysági vásárt is szerveztek, amely bevételét szintén a K&H gyógyvarázsnak adták. Az így összegyűlt összeg egy részéből, 667 ezer forintból a Dunakeszi  IV. számú házi gyermekorvosi körzet számára vettünk innovatív, a gyermekek pontos diagnosztikáját, hatékony kezelését támogató eszközöket, amelyek segítségével a gyermekek hamarabb felgyógyulhatnak és újra teljes életet élhetnek”.

“Köszönjük a K&H dolgozóinak és a gyógyarázs programnak, hogy partnereink abban, hogy országos problémára helyben találjunk megoldást, mert ezzel a vizeletelemző készülékkel segítenek csökkenteni a várólistákat és az orvos-beteg találkozások számát. Egy szülőnek nagyon fontos, hogy gyermeke egészségéért mindent a lehető legrövidebb idő alatt intézhessen el és ez a műszer is erre nyújt megoldást” – magyarázta Dióssi Csaba polgármester.

Hozzátette, ez a felajánlás nagyon jól illeszkedik abba a programba, ami itt Dunakeszin elindult, a gyermek- és felnőttháziorvosok számára vérképelemző kislaborokat szerzünk be, hogy gyorsabb legyen a diagnózisok felállítása. A gyermekorvosi rendelő egy vizeletvizsgáló készülékkel és egy modern, érintkezésmentes lázmérővel lett gazdagabb. Az eszközök segítségével a gyermekeknél a tünetek alapján felmerülő gyanú esetén helyben, vizeletből vagy akár egy csepp vérből azonnal kiszűrhetőek a gyulladásos paraméterek, fertőzések vagy akár a vitaminhiány. Így az orvos megerősítést kap a megfelelő terápia elkezdésére.

Még szintén érdekelheti...