ünnep

Piroska néni 20 évet is letagadhatna – Így ünnepelte 90. születésnapját Czifra Pálné

A Dunakeszin élő Czifra Pálné Piroska néni derűje, szellemi és testi frissessége, agilitása mindenkit magával ragadott. Jókedvűen, vidáman és egy kis koccintással fogadta az őt köszöntő Sipos Dávid alpolgármestert és a körzet önkormányzati képviselőjét, Csoma Attilát, akik jó kívánságuk mellett átadták a miniszterelnök és a polgármester születésnapi gratulációit és a kézjegyükkel ellátott díszes oklevelet. Mint mondta, Dióssi Csaba polgármester már felköszöntötte a nyugdíjas klub ünnepségén, így külön meglepetés volt számára, hogy otthonában is gratuláltak neki a kerek születésnaphoz.

Az ünnepelt Czifra Pálné Piroska néni

Piroska néni elképesztő életszeretettel van megáldva, legalább 20 évet letagadhatna, amihez a jókedve is biztosan hozzájárul. “Optimistának kell lenni. Nem kell mindjárt elkeseredni, ha jön egy nehézség. A jókedv mindenen átsegít” – üzeni a fiatalabbaknak Piroska néni, aki tavaly még naponta 7-8 kilométert kerékpározott.

Sipos Dávid alpolgármester köszönti a 90 éves Czifra Pálné Piroska nénit

Mint fogalmazott, neki is volt nagyon nehéz időszak az életében, hiszen 54 éves volt, amikor elveszítette a férjét, azóta özvegy, de nincs egyedül, hiszen lánya, két unokája, négy dédunokája és egy ükunokája veszi körbe szeretettel. A hallatlan optimizmusa, az élni akarás, a család szeretete átsegítette a nehézségeken – mondta.

Csoma Attila, a körzet önkormányzati képviselője köszönti Czifra Pálné Piroska nénit

“Imádom őket. A gyönyörű Tisza-parti Szegeden éltem, de amikor édesanyám is meghalt, teljesen egyedül maradtam a városban, 2013-ben jöttem a családom után Dunakeszire. Nem bántam meg, mert itt körbevesznek a gyerekek, az unokák és a nyugdíjas klub. Nagyszerű közösség van Dunakeszin, a vezetőség odafigyel, támogatja a nyugdíjasokat. Egyébként a Duna-part, a Katonadomb a kedvenc helyem a városban” – nyilatkozta a helyi sajtó képviselőinek az ünnepelt.

Czifra Pálné Piroska néni nyilatkozik a helyi sajtónak

Amikor a COVID-járvány volt, akkor is minden segítséget megkaptunk. Felhívtak telefonon, hogy kell-e segítség, itt törődtek velem akkor is. Szerencsére azonban a családom mindenben segít, van okostelefonom, csak egy gombnyomás és máris hárman jönnek segíteni” – tette hozzá Piroska néni, aki nagy szeretettel beszélt arról is, hogy az unokáknak még ma is ő főzi a vasárnapi ebédet.

– Óriási boldogság számomra, hogy érzem, fontos vagyok, viszonozhatom a családom segítségét, szeretetét. Ők mindig mindenben meg akarnak kímélni, de én így érzem jól magam” – mondta az életvidám Piroska néni.

Isten éltesse sokáig erőben, vidámságban, egészségben!

Forrás: dunakeszipost.hu/Dunakeszi Polgár
Fotó: Bocskay Zsolt

Még szintén érdekelheti...