gasztronómia

Egészségügyi szűrőbusz is lesz a váci Halászlé és Halfőző Fesztiválon

Általános állapotfelmérés és kardiovaszkuláris szűrés is lesz az első Váci Halászlé és Halfőző Fesztiválon. A rendezvényre egy szűrőbusz érkezik, amely június 1-én, szombaton 10 és 18 óra között vár mindenkit a József Attila sétányon.

Idén első alkalommal indul útjára az I. Váci Halászlé és Halfőző Fesztivál a váci Duna-parton. Ma, Magyarországon 1.6 millió ember horgászik, Vácon és a térségében pedig több horgászegyesület és rengeteg horgász tevékenykedik. Mivel ilyen jellegű fesztivál eddig nem volt a térségben, a terület országgyűlési képviselője, Rétvári Bence és a Váci Polgári Fórum elnöke, Imre Zsolt kezdeményezésére sokan összefogtak egy színvonalas, a halfogyasztást népszerűsítő és magyar termékeket felhasználó gasztrofesztivál megvalósításában – tudatták a szervezők a 0627.hu-val.

Június 1-jén a szervezők szeretnének egy hamisíthatatlan, igazi dunai halételeket felsorakoztató eseményt meghonosítani, amelyet a nagyszabású főzőverseny tesz majd izgalmassá. Az esemény kísérőprogramja lesz a Kék dunai nyíltvízi feeder-kupa is, amelyre a  email címen lehet regisztrálni.

Érdekesség, hogy számos színész, zenész, valamint élsportoló jelezte részvételét a bogrács mellett, vagy a zsűri tagjaként a fesztiválon.

A szervezők szeretnének értéket, hagyományt teremteni ezzel az eseménnyel a Dunakanyarban, adózva ezzel egy elfeledett mesterségnek, akik évszázadokon keresztül voltak részesei a város történelmének. Nincs olyan régi festmény vagy rézkarc ugyanis a városról, ami ne ábrázolna egy-két halászbárkát és halászokat.

A rendezvényen köszöntőt mond Rétvári Bence országgyűlési képviselő, Imre Zsolt, a Váci Polgári Fórum elnöke és Csizmárik Erika MOHOSZ-OHSZK igazgató is.

A rendezvényre 5-6 ezer főt várnak a szervezők, hiszen a főzőverseny és horgászverseny mellett egész nap színvonalas és ingyenes színpadi programokkal is várják a kilátogató vendégeket. Fellép a rendezvényen Csordás Tibi a Fiesta együttesből, Cory a Happy Gang zenekarból, Dj Henryk és a Groovehouse is – olvasható a 0627.hu oldalán.

Még szintén érdekelheti...