Egészségügy

Újabb orvosi eszközt vásárolt az SZTK-nak az önkormányzat

Közismert, hogy Dunakeszi Város Önkormányzata minden tőle telhetőt megtesz, hogy a város egészségügyi ellátása minél jobb legyen. Bizonyság erre – többek között – az orvosi rendelők folyamatos felújítása, a lakosság minőségi kiszolgálását segítő orvosi műszerek vásárlása – mondta Kundlya Zsófia, lakossági kapcsolatokért felelős önkormányzati megbízott, aki a város képviseletében egy bőrgyógyászati szemölcsfagyasztó eszközt adott át hétfőn Wolfort Ágnesnek, az SZTK ügyvezetőjének és dr. Baranyai Fanni bőrgyógyásznak.

Kundlya Zsófia kiemelte: 2010 óta több gyermek és felnőtt orvosi rendelőt újított fel az önkormányzat. Kívül, belül megújult és kibővült a szakorvosi rendelőintézet, a tóvárosi egészségház építése, megnyitása után megkezdődött a korszerű egészségház építése a Fő út és a Cserkész utca sarkán.

– A működtetés műszaki és technikai feltételeinek javítása mellett az országos problémaként jelentkező várólista csökkentésére helyben keresett megoldást a rendkívüli szakrendelési nap bevezetésével az önkormányzat. Az SZTK-val együttműködve közel 500 dunakeszi polgár a hónapokkal későbbi időpontra kapott vizsgálat helyett már napjainkban vehetett részt a szakrendelésen. A rendkívüli szakrendelési nap bevezetésének köszönhetően közel 500 új páciens jutott vizsgálati időponthoz – hangsúlyozta a lakossági kapcsolatokért felelős önkormányzati megbízott, aki hozzátette: a tavaszi szenior– és családi szűrőnapon közel 1300 fő vett részt.

Wolfort Ágnes, Kundlya Zsófia, dr. Baranyai Fanni


– A lakosság igényesebb és kulturáltabb kiszolgálása érdekében ezúttal egy bőrgyógyászati szemölcsfagyasztó készüléket adok át az önkormányzat nevében – jelentette ki Kundlya Zsófia.

– A bőrgyógyászati szemölcsfagyasztó eszköz nagy segítség lesz a tevékenységünkben, melynek sokrétű hasznát vesszük – mondta dr. Baranyai Fanni.

A szakorvos a készülék bemutatása közben elmondta, hogy mínusz 196 fokos folyékony nitrogén van a palackban, amelyből egy kisebb kézi használatú eszközbe töltik át. A szemölcsfagyasztó eszköz használatával kezelhető napsugárzás okozta rákmegelőző bőrállapotok, úgynevezett időskori szemölcsök, közönséges szemölcsök, nemi szervi szemölcsök.

Mint megtudtuk a bőrgyógyászati szemőlcsfagyasztó készülék alkalmazásának előnye többek között, hogy olyan beavatkozásokat is el tudnak végezni vele, amit korábban csak a sebészek.

V. I.
Fotó: KesziPress és filmkovacs.hu

Még szintén érdekelheti...