aktuális

Várhatóan csütörtök este lezárják a forgalom elől az alsó rakpartokat

Az érkező dunai árhullám miatt első fokozatú árvízvédekezési készültséget rendelt el Budapest négy árvízvédelmi szakaszára Karácsony Gergely főpolgármester az Országos Vízjelző Szolgálat előrejelzése alapján, várhatóan csütörtök este lezárják a forgalom elől az alsó rakpartokat – közölte a Főpolgármesteri Hivatal kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint az első fokozatú készültség során a vízügyi szakemberek a biztonságos ivóvízellátás fenntartásához, illetve a csatornarendszer zavartalan működéséhez szükséges műszaki intézkedéseket teszik meg.
    Az előrejelzések szerint a Duna vízszintje június 7-re, péntekre virradó éjszaka érheti el azt a szintet, amikor a budai és a pesti alsó rakpartot le kell zárni, ezért ezeken már csütörtök 0 órától tilos lesz megállni.
    A Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság várhatóan csütörtök délutántól a még az alsó rakpartokon parkoló autókat elszállítja, erről keddtől a parkoló autók szélvédőjén kétnyelvű tájékoztatást helyez el.
    Az alsó rakpartok lezárására előreláthatólag csütörtök 20 órától lesz szükség – közölte a Főpolgármesteri Hivatal.
    Hozzátették, hogy az előrejelzések alapján a következő napokban magasabb fokozatú árvízvédekezési készültséget is elrendelhetnek.

MTI

Még szintén érdekelheti...