">


2024. április 20. szombat - Konrád, Tivadar Dunakeszi | Göd | Fót | Szentendre | Sződliget | Vác | Verőce | Kismaros | Nagymaros | Zebegény | Szob
Címlap | Külföld | Belföld | Kultúra | Sport | Hirdetés | Ingatlan | Bulvár | A nap receptje


Lapjaink

Lapjainkat letöltheti itt!

Lapjainkat letöltheti itt!











Támogatóink








Magyarország felhőképe

Felhőkép

Menetrendek

» MÁV - ELVIRA
» VOLÁN
» MAHART


E-mail belépők

» Freemail
» Gmail


Linkek

» Femina
» Használtautó
» Benzinár kereső
» Útvonalterv
» Autópálya-matrica
» Központi Tudakozó
» Magyarország.hu
» Állások

2019. 10. 04.
Avokádókrém

 Az avokádó az év bármely szakában fellelhető könnyű, gyorsan elkészíthető vitaminforrás. A gyümölcs - vagy zöldség? - húsából készített krém üde, frissítő, értékes vitaminokban gazdag. Önmagában, vagy "kenceként" is megállja a helyét.

 

Hozzávalók

2 db nagy, lehetőleg érett avokádó
2 evőkanál oliva olaj
1 kis gerezd fokhagyma
só, pár csepp citromlé, csipetnyi őrölt fehérbors

Elkészítés

A meghámozott avokádókat felkockázva a hozzávalókkal együtt krémessé pürésítjük, és már kész is! Még egyszerűbb a folyamat, ha hámozás nélkül - az avokádókat félbe vágva, a magot kivéve - a gyümölcsöt késsel felkockázzuk és a héjából kikanalazzuk.
Ügyeljünk arra, hogy csak annyit készítsünk, amennyit egyszerre el tudunk fogyasztani, mivel az avokádó a tárolás során megbarnul.
Az elkészült krém pirítósra kenve, vagy akár önmagában is fogyasztható.

 



Fotó:pixabay.com
Frissített információ!

| Impresszum | Médiaajánlat | Jogi nyilatkozat | Közlemény |

© 2024 Dunakanyar Régió - Közéleti Újság Online Kiadása

Legfrissebb hírek

| Következő 15 |