| Az avokádó az év bármely szakában fellelhető könnyű, gyorsan elkészíthető vitaminforrás. A gyümölcs - vagy zöldség? - húsából készített krém üde, frissítő, értékes vitaminokban gazdag. Önmagában, vagy "kenceként" is megállja a helyét.
|
Hozzávalók
2 db nagy, lehetőleg érett avokádó 2 evőkanál oliva olaj 1 kis gerezd fokhagyma só, pár csepp citromlé, csipetnyi őrölt fehérbors
Elkészítés
A meghámozott avokádókat felkockázva a hozzávalókkal együtt krémessé pürésítjük, és már kész is! Még egyszerűbb a folyamat, ha hámozás nélkül - az avokádókat félbe vágva, a magot kivéve - a gyümölcsöt késsel felkockázzuk és a héjából kikanalazzuk. Ügyeljünk arra, hogy csak annyit készítsünk, amennyit egyszerre el tudunk fogyasztani, mivel az avokádó a tárolás során megbarnul. Az elkészült krém pirítósra kenve, vagy akár önmagában is fogyasztható.
Fotó:pixabay.com Frissített információ!
|