Dunakanyar régió

Pest megye kirendeltségi irodát nyitott Kínában

Az iroda működése többek között elősegíti a Pest megyéből származó magas minőségű termékek és szolgáltatások kínai piacra történő exportját.

Pest Megye Közgyűlése a 2020. szeptemberi közgyűlésen döntött arról, hogy a kínai Hubei tartományban Pest megyei kirendeltségi irodát hoz létre. Pest Megye Önkormányzata külügyi tervében kiemelt célként szerepel a kínai tartományokkal történő kapcsolatépítés, különös tekintettel a gazdaságfejlesztés területén. Tekintettel Pest megye sokrétű kínai kapcsolatrendszerére, Hubei tartományból érkezett megkeresés arra vonatkozóan, hogy a tartomány és a megye közötti gazdasági kapcsolatok fejlesztését egy kirendeltségi irodahelyiség rendelkezésre bocsátásával segítenék – írja a pestmegye.hu.

Az iroda létrehozásában és működtetésében Zhu Yun Ping, az Ipari Park Tanács kínai tagozatának elnöke aktívan részt vett. Segítségével a kirendeltségi iroda megkezdte működését.

Az iroda feladatai: – az ipari gyártás, a kereskedelem, a turizmus, a befektetés és az egyéb gazdasági kapcsolatok fejlesztése, valamint a technológiai kutatási, oktatási, kulturális, művészeti, egészségügyi és egyéb szakintézmények közötti szakmai együttműködés megerősítésének elősegítése; – információkat nyújt a helyi kínai városokban Pest megye befektetési környezetéről, és lehetőségeiről, a kormányzati támogatási politikáról;

– Pest megyét népszerűsítő marketing munkát folytat; – elősegíti a Pest megyéből származó magas minőségű termékek és szolgáltatások kínai piacra történő exportját; – népszerűsíti a megye turisztikai desztinációit;

– megszervezi a helyi kínai cégek és befektetőcsoportok Pest megyébe történő piaci és befektetési célú látogatásait, ezzel is motiválva a kínai cégeket, hogy a Pest megyét válasszák befektetésük színhelyéül;

– Pest megyei cégek és magyar cégek részére a helyi piaci lehetőségekről és egyéb piaci információkról konzultációs lehetőségeket biztosít, elősegíti a magyar cégek kínai piacra lépését.

Az átadási ünnepségen Szabó István, Pest Megye Közgyűlésének elnöke videó üzenetben mondott köszönetet a kínai félnek a közreműködésért.

Az iroda létrehozása és működtetése anyagi forrást nem igényel Pest Megye Önkormányzata részéről.

Pest Megye Önkormányzata ezúton is köszönetet mond Nagy Péter diplomatának (Pekingi Magyar Nagykövetség), aki személyesen részt vett az avató ceremónián és képviselte Pest Megye Közgyűlését.

Pest megye Huibei tartománybeli kirendeltség irodájának címe, elérhetősége:
ADD: 7F 101 ZHONGBEI ROAD, WUHAN CITY, HUBEI PROVINCE, CHINA
ZIP: 430071
TEL:13804529426

Még szintén érdekelheti...