Dunakanyar régió

2020 legjobb kajszipálinkái Magyarországon: a kosdi Lunczer Pálinkaház is a toplistán

Nyolc magyar kajszibarack pálinka kapott minősítést 2020-ban a Nemzeti Pálinkakiválóság Programban, és került be a Pálinkakiválóságok Könyvébe. A legjobb kajszipálinkák közül három főzde – az Árpád és Vadász Pálinka, a Brill Pálinkaház és a Márton Pálinkafőzde – egy-egy tétele megkapta a Top Pálinkakiválóság címet – írja az agrárszektor.hu.

A 2020-as Nemzeti Pálinkakiválóság Programra összesen 20 pálinkafőzde, 138 tétellel nevezett. A részletes analitikai vizsgálatot a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), az érzékszervi minősítő bírálatot a hagyományoknak megfelelően a magas kvalitású, független szakértőkből álló Pálinkaminősítő Bizottság vakkóstolással végezte. A szabályzat szerint 17 pálinkház 66 pálinkája/törkölypálinkája kapott minősítést, amelyből a szakmai zsűri véleménye alapján végül 44 pálinka Pálinkakiválóság, 22 pálinka Top Pálinkakiválóság minősítést kapott. A program célja a minőségi pálinka és törkölypálinka fogalmának, színes kínálatának, valamint gasztronómiai jelentőségének megismertetése a hazai és külföldi fogyasztókkal, illetve az oltalom alatt álló pálinkák bemutatása a nagyközönségnek, emellett a tételek minősítésével egy olyan gyűjtemény létrehozása, ahol az egyes pálinkák alkalmasak marketing célú bemutatásra.

2020 legjobb kajszipálinkái

  • Árpád és Vadász Pálinka – Árpád Prémium – Magyar Kajszibarack Pálinka – Top Pálinkakiválóság
  • Brill Pálinkaház – Sárgabarack pálinka – 2019 – Top Pálinkakiválóság
  • Kövér Pálinkafőzde – Kajszibarack pálinka – Pálinkakiválóság
  • Lunczer Pálinkaház – Prémium Kajszibarack Pálinka – Pálinkakiválóság
  • Márton Pálinkafőzde – Márton és lányai – Magyar Kajszibarack pálinka – Top Pálinkakiválóság
  • Miskolci Likőrgyár – Hat Királyné Pálinkája – Gönci Barackpálinka – Pálinkakiválóság
  • Tarpa Manufaktúra – Kajszibarack Pálinka – Pálinkakiválóság
  • Várda-Distillery – Kulacs – Ó-barack pálinka – Pálinkakiválóság

2020-ban a Nemzeti Pálinkakiválóság Programban nyolc magyar kajszibarack pálinka kapott minősítést, és került be a Pálinkakiválóságok Könyvébe. Hármat a Top Pálinkakiválóságok közé, ötöt pedig a Pálinkakiválóságok közé választottak.

Kép forrása: Lunczer Pálinkaház

Még szintén érdekelheti...