Vác

Koronavírus: most szombaton is Vácra jön a szűrőbusz

A Covid-helyzet gyorsabb, biztonságos kezelése érdekében a Nemzeti Népegészségügyi Központ és az Országos Mentőszolgálat döntése alapján ismét Vácra jön a szűrőbusz – jelentette be dr. Bánhidi Péter háziorvos, a városi operatív törzs szakmai vezetője.

Az elmúlt hónaphoz hasonlóan ezúttal január 9-én, szombaton 9 és 16 óra között lehet felkeresni a mobil szűrőközpontot.

Mint ahogy az elmúlt alkalmakkal, így ezúttal is csak azok jelentkezhetnek a helyszínen, akiknek adatait a háziorvos leadta előzetesen.

Megjelenni gyalog vagy személyautóval lehet, az autóból kiszállás nélkül elvégzik a mintavételt. Ha az első, antigén vizsgálat negatív – tehát a szervezetben nem találnak antigéneket -, azonnal leveszik a PCR vizsgálathoz is a mintát. Ennek eredményét háziorvosuktól vagy a magyarorszag.hu honlapon tudhatják meg az érintettek – írja a vaci-naplo.hu.

A szűrőbusz a József Attila sétányon, a vár alatti parkolóban várja a beutalóval rendelkezőket. “Akit háziorvosa leadott és állapota engedi, éljen a lehetőséggel!” – kéri ismét dr. Bánhidi Péter.

Az oltásról a szakember elmondta még: azt javasolja, hogy mindenki jelentkezzen, hiszen nincs más megoldás! Jelentkezni lehet interneten a vakcinainfo.gov.hu honlapon, de a nyugdíjasok írásban is megtehetik, ha visszaküldik a megkapott felhívást postán, ingyen.

Még szintén érdekelheti...