Dunakeszi

Dunakeszi: folytatódik a csapadékcsatorna építés

Kedd reggel Sipos Dávid alpolgármester, Somodi István, a polgármesteri hivatal városüzemeltetési osztályának vezetője és a kivitelező cég képviselője bejárást tartott a Huszka Jenő utcában, ahol épül a csapadékvízelvezető-csatorna.

A Tóváros és a Toldi lakópark csapadékvíz elvezetését szolgáló fejlesztés költsége meghaladja a 350 millió forintot, melynek 85 százalékát állami pályázaton nyerte el Dunakeszi, míg a fennmaradó 15 százalékot az önkormányzat saját erőforrásból biztosítja. A 800 milliméteres csatorna csatlakozik abba a gerinchálózatba, amely a Dunába szállítja a csapadékvizet.

„A hét második felében két brigád vonul fel a szakasz két végén (Kolozsvár utca és Huszka Jenő utca). Egymással szemben haladva indul a munka. Reméljük, majd terv szerint találkoznak” – írta a helyszíni szemle után közösségi oldalán Sipos Dávid.

A munkálatok után a kivitelező rendezi a terepet

Az alpolgármester kifejtette azt is: „A Huszka Jenő utcában a közművek elhelyezkedése megengedi, hogy az útburkolat alatt épüljön a csatorna, így itt egy előkertet, fát sem fog érinteni.

A kitermelt földet a Huszka Jenő utca 8. előtti közterületen fogják ideiglenesen tárolni, cserébe a beruházás végén a területet rendezi a kivitelező.” – írta az alpolgármester, aki a körzet egyéni önkormányzati képviselője.

Forrás: Dunakeszi Polgár városi magazin

Fotó: Soós Márta

Még szintén érdekelheti...