Göd

2 millió eurót adtak az egykori gödi labdarúgóért

A válogatott Szalai Attila a ciprusi Apollon Limasszol labdarúgócsapatától a török Fenerbahcéhoz igazol.Szalai Gödön kezdett el futballozni, majd Vácra, később pedig a Vasas SC utánpótlás csapatához került.

A ciprusi klub honlapjának pénteki közleménye szerint a vezetőség megegyezett az isztambuli csapat illetékeseivel a magyar hátvéd átigazolásáról. Szalai hamarosan Isztambulba utazik, hogy részt vegyen az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon, és véglegesítse a szerződését. Azt nem közölte az Apollon, hogy a Fenerbahce mekkora összegért vásárolta meg Szalait, akinek 2023 nyaráig volt érvényes szerződése eddigi klubjánál – írja a gödihirek.hu.

A 22 éves középhátvéd Gödön kezdett el futballozni, majd Vácra, később a Vasas SC utánpótlás csapatához került. Aztán az osztrák Rapid Wien utánpótlásában nevelkedett, majd két évet Mezőkövesden töltött, mielőtt 2019 nyarán Ciprusra igazolt. Az Apollon színeiben az Európa-liga-selejtezőben három, a bajnokságban két gólt szerzett.

A nyolcszoros válogatott futballista új csapata, a Fenerbahce 17 forduló után második a török bajnokságban, de csak rosszabb gólkülönbségével szorul a Besiktas mögé.

A válogatott játékos igazi labdarúgó családba született, akinek édesapja, Szalai Attila is NB I-es labdarúgó volt, 1990-1993 között például a Vác FC-Samsung együttesében játszott.

Fotó: hirado.hu

Még szintén érdekelheti...