Dunakeszi

Dunakeszi ékessége lesz – Platánsor az EuroVelo6 kerekpárút mentén

„Telepítik a platánsort az EuroVelo6 új bicikliút mellé. Gyönyörű, verőfényes az idő, már most rengeteg sétáló, kerékpározó fedezi fel a hamarosan átadásra kerülő beruházást.

Úgy látszik Dunakeszi egy új, eddig méltatlanul hanyagolt részét kapcsoljuk be a város életének körforgásába” – írta március elején közösségi oldalán Nyíri Márton, környezetvédelemért felelős társadalmi megbiztatású alpolgármester.

Tóth Eszter városi főkertész egy korábbi interjúban elmondta: a fővárost és Dunakeszit összekötő új EuroVelo6 kerékpárút mellett 90 db platán facsemetét ültetnek, melyre azért esett a választás, mert az útnak csak az egyik oldalára lehet ültetni. A platánfának viszont olyan nagy, szétterülő lesz majd a lombkoronája, hogy a kerékpárút másik oldalát is beárnyékolja.  

A cserjék ültetése már korábban megtörtént, 780 bokor/cserje került ki, barátcserje, nyári orgona, kányabangita, fanyarka, csíkos kecskerágó, galagonya, melyek a platánsorral együtt mind-mind kellemessé és széppé formálják a környezetet.  

Még szintén érdekelheti...