Dunakeszi

Újraindult az élet a VSD Röplabda Szakosztályában

A Városi Sportegyesület Dunakeszi (VSD) Röplabda Szakosztályában is sikeresen elindult a 2021-es év. A bajnoki mérkőzések minden korosztályban zajlanak, miközben már gőzerővel készülnek a nyári táborokra és új gyermekek toborzása is fontos cél. Az idei tervekről, felkészülésről és a jövőről is beszélgettünk Görög Hajnalka szakosztályvezetővel.

  • Hogyan indult a 2021-es év a VSD Röplabda Szakosztályban?
  • Az év pozitívan indult a szakosztály számára. Január elején újraindították az utánpótlás korosztálynál a bajnokságot, a lányok már túl is vannak egy-két mérkőzésen. Szerencsénkre edzéseket is tudtuk tartani, ebben nagy segítségünkre voltak az iskolák. A Kőrösi és a Katolikus Iskolák, valamint a Fóti úti csarnok biztosítottak számunkra helyet. A serdülő és ifi csapataink kezdték elsőként a 2021-es tornákat. Minden hétvégén játszottak, hogy az elmaradt meccseket bepótolják. Az U15-ös és U13 csapataink is pályára léptek és folytatták a saját bajnokságukat.  

Nem volt egyszerű a sok kihagyás után újra formába lendülni a lányoknak, de szorgalmas, kitartó munkával vettek részt az edzéseken, ami meghozta a sikereket is a meccseken. Mindegyikük nagyon jó eredménnyel áll a saját bajnokságában. Bízunk benne, hogy nem kell még egyszer leállni és végig tudjuk játszani a szezont.

  • A VSD labdajáték szekciójába a röplabda is beletartozik. Mondanál néhány szót a projektről és a célokról?
  • Összefogtunk a kézilabdával és a focival, így sikerült egy közös koncepciót kialakítani, amit a Kőrösi Iskola is, akikkel nagyon jó a viszonyunk, elfogadott. Ebben a röplabda közösen vállal szerepet az iskolai torna órák keretein belül a másik két szakosztállyal, és mutatja meg a gyerekeknek a labdás sportok alapjait. Nagyon várjuk már a közös munkát, amit szakképzett edzőink fognak tartani heti 2 órában az iskolában. Délután pedig VSD keretein belül mind a három labdás sportot kipróbálhatják a gyerekek. Nem titkolt cél a programmal, hogy megszerettessük velük a labdás játékokat és kiválogassuk a szakosztályokba a tehetséges gyerekeket.
  • A VSD tehetségprogramja a Röplabda Szakosztályban is elindul?
  • Szeretnénk mi is bekapcsolódni a tehetségprogramba a következő szezontól, amit az egyesület indított, és még több korosztályban versenyeztetni a csapatainkat. Olyan játékosokat szeretnénk kiemelni a többiek közül, akik elhivatottak a sportág felé. Nem csak azokra a játékosokra gondolunk, akik évek óta velünk vannak, hanem, hogy azok is lehetőséget kapjanak majd, akikben látunk fantáziát. A részletek még kidolgozás alatt vannak, keressük a támogatókat a programhoz.
  • Folyamatos a toborzás a szakosztályba? Milyen korú gyerekek jelentkezését várjátok? Hol és mikor zajlanak az edzések?
  • Több korosztályban tartunk edzéseket, a kezdőktől az U19-es korosztályig. Akik először hozzánk érkeznek egy felzárkóztató csoportba kerülnek. Kivétel ez alól az 1-2. osztályosok kezdő csoportja. Itt az alapoktól kezdünk foglalkozni a gyerekekkel. Ha már elsajátították az alapokat, akkor bekerülnek a saját korosztályuk csoportjába.

Az edzések a felzárkóztató csoportnak a Kőrösi iskolában zajlanak.

Hétfőn: 16:30-18:00, Kedden: 16:00-17:30, ezek a labdás edzései a csoportnak

Szerdán: 16:45-17:45 kondi edzést tartunk.

A csoport vezető edzője: Katona Szabolcs

Az érdeklődők az egyesület weboldalán megtalálják a telefonszámainkat, e-mail címünket, várunk mindenkit szeretettel.

  • 2021-ben is terveztek nyári táborokat? Mikor és hol? Hogyan és kik tudnak jelentkezni?
  • Tervezünk a nyárra három hét tábort is. A Fóti úti Sport Centrumban várunk minden gyereket, nem csak a szakosztályunkból, napközis tábor jelleggel.  Ha bármelyik gyermek kedvet kapott, hogy egy jó csapatban, megismerkedjen a röplabda alapjaival, köztünk a helye.
    A tábor reggel 8:00-16:00-ig tart, díja röplabda szakosztályi tagnak 25 000 Ft/hét, külsős gyereknek 30 000 Ft/hét.  A gyermekek meleg ebédet és gyümölcsöt kapnak a tábor ideje alatt. Homokon és a csarnokban egyaránt lesznek edzések. Tervezünk még heti egyszer külsős programot is. A tábor első hete rögtön az iskola befejezését követően, június 16-18. között lesz. A második hét június 21-25. között, a harmadik turnust pedig augusztus 2-6.-ig terveztük be.

Jelentkezni a következő linken lehet: https://forms.gle/ah2qABL1bgRdwUrs6

  • Elkészült a Kőrösi Iskola tornatermének aljzata, ez milyen mértékben segíti a munkátokat?
  • Két éve terveztük be, hogy a Kőrösi iskola tornatermének a padlózatát kicseréltetjük. Közösen összefogva az önkormányzattal, az iskolával, az egyesülettel és a Röplabda Szövetséggel, mára sikerült megvalósítani. Ezúton is szeretnénk mindenkinek köszönetet mondani a sok támogatásért, segítségért! Nagyon boldogok vagyunk, hogy egy új sportpadlóval fedett tornateremben edzhetünk tovább, és készülhetünk a bajnokságra.

Bozsó Ivette (Dunakeszi Polgár)


Még szintén érdekelheti...