Vác

Koronavírusos Csank János és több váci játékos – Elhalasztották a vasárnapi váci bajnokit!

Hiába derült ki a hét közepén, hogy a sportági szakszövetség a zártkapus bajnokik időszakára engedélyezte a harmadosztályú váci fociklubnak, hogy a hazai stadionban rendezhesse meg mérkőzéseit, sajnos a holnapi „premier” elmarad.

Mint kiderült, Csank János szakmai igazgatón kívül több játékos is koronavírusos csapatunkban (a vendégeknél szintén van pozitív tesztű labdarúgó), így a vasárnap fél háromra kiírt Vác FC – Hódmezővásárhely NB III-as bajnokit elhalasztották – írja a vac.hu.

Pótlására a tervek szerint március 24-én szerdán délután háromtól kerül sor a váci stadionban. Előtte a sorsolás szerint még március 21-én Szekszárdon van (lenne) bajnoki mérkőzése a váci gárdának.

Néhány nappal ezelőtt Csank János szakmai igazgató tüdőgyulladást kapott, amely miatt a váci kórházba szállították, ahol aztán kétszer le is tesztelték és második teszteredménye pozitív lett. A koronavírus sajnos tehát elérte őt, ennek ellenére honlapunk tudott beszélni Csank Jánossal – adta hírül a vacfc.com.

 „Bár az edzéseken nem tudtam részt venni, egész héten kapcsolatban voltam Burzi Attilával, ő fog helyettem vasárnap meccselni a Hódmezővásárhely ellen – ecsetelte Csank János. – Az utasításokat már átadtam neki, reménykedem a jó eredmény elérésében, én pedig a gyors gyógyulásban.”

Burzi Attila asszisztensedzőre hárul tehát a szakmai irányítás vasárnap, aki számára természetesen nem lesz ismeretlen a feladat.

A játékosok átérzik a mérkőzés jelentőségét, hiszen létfontosságú, hogy hazai pályán nyerjük meg a meccset – mondta Burzi Attila. – Gondjaink miatt szerettük volna elhalasztani a találkozót, de az ellenfél ebbe nem egyezett bele. Bár a mester mellett több játékosra sem számíthatunk a találkozón, becsülettel készültünk a héten és próbáljuk helyettesíteni a hiányzókat.”

Ősszel 2–1-re győzött hazai környezetben a Hódmezővásárhely, gólunkat akkor Sorecz Szabolcs szerezte – írja a vacfc.com, ám a váciak vasárnapra tervezett revansa átmentileg elmarad a koronavírus miatt.

Fotó. goal.com

Még szintén érdekelheti...