Dunakeszi

Már készülnek a nyári napközis táborra

Idén ismét a régi-új helyszínen, a város gyönyörű Duna-partján, az egykori nyári napközis tábor területén épített impozáns Nyíltvízi Edzőközpontban élvezhetik a nyári vakáció örömeit hét héten át a dunakeszi fiatalok.

A napközis tábor június 28-án nyitja meg kapuit a diákok előtt, ám Dióssi Csaba polgármester vezetésével egy nagy létszámú szakmai stáb tartott helyszíni bejárást, hogy időben felkészüljenek a nyári napközis tábor zavartalan működtetésére.

Mint közismert két évig – a modern edzőközpont építésének ideje alatt – a Szent István Általános Iskolában rendezték meg a tábort, amely idén visszakerül a régi, közkedvelt vízparti környezetbe.

  • Már az új edzőközpont terveinek kialakításakor nagy figyelmet fordítottunk arra, hogy a létesítmény a sportolók és a táborozó fiatalok igényeit egyaránt kielégítse – hangsúlyozta Dióssi Csaba az április 7-i bejárás után. A polgármester elmondta; határozott célként fogalmazták meg, hogy az új létesítményben is helyet biztosítsanak a közel két évtizede nagy sikerrel működő nyári napközis tábornak.
  • A terület teljesen megújult, új funkciót kapott, ám továbbra is kiválóan alkalmas a nyári táborozók fogadására is. A bejárás során -, melyen részt vett többek között a tábor új vezetője, Rákos Nikoletta, Tóth Eszter városi főkertész, Szabóné Ónodi Valéria, a Dunakeszi Óvodai és Humán Szolgáltató Központ és Könyvtár vezetője, a létesítményt működtető városi Sport Kft. vezetője, Horváth Péter – megállapítottuk, hogy minden az eredeti terv szerint készült el. Csupán kisebb kültéri munkálatokra van szükség, rendezzük a terepet, parkosítjuk az udvart, hogy a legoptimálisabb környezetben fogadhassuk a táborozó fiatalokat – jelentette ki Dióssi Csaba.
Szabóné Ónodi Valéria, Rákos Nikoletta, Dióssi Csaba, Horváth Péter, Csoma Attila

A polgármester megemlékezett a tábor korábbi főszervezőjéről, a napokban elhunyt Roska Péterről, aki pedagógus társaival együtt hosszú éveken át maradandó élménnyel ajándékozták meg a dunakeszi fiatalokat.

Rákos Nikoletta arról beszélt, hogy amit Roska Péter megálmodott és a város közreműködésével és segítségével létrehozott, azt folytatniuk kell.

– A gyerekek számára a tábor nem egy „megőrző hely” volt, hanem olyan közösségi tér, amely életre szóló élményekkel ajándékozta meg őket. Nagyon-nagyon sok gyerek jár vissza úgy, hogy már régen nem általános iskolás, de még jön, mert kicsit a családjának tekintett minket. Mi azt szeretnénk, hogy a gyerekek jól érezzék magukat, hogy élményekkel gazdagodjanak, és amit Péter megálmodott, az tovább tudjon élni – hangsúlyozta a tábor új vezetője.

A jelentkezésekkel kapcsolatban Szabóné Ónodi Valéria azt emelte ki, hogy a korábbi években bevált gyakorlat szerint az iskoláknak megküldik a tájékoztatókat, illetve minden önkormányzati médiafelületen is megjelenik majd a felhívás.

Bejelentette, hogy a hét hetes tábort június 28-án nyitják meg és augusztus 13-ig fogadják a 6 és 14 év közötti fiatalokat.

– A tábort idén is 150-200 fősre tervezzük turnusonként, 10-12 pedagógussal és közösségi szolgálatos diákok segítségével – hallhattuk Szabóné Ónodi Valériától, aki hozzátette: idén is rendkívül gazdag program várja a táborozó gyerekeket a megszépült Duna-parti környezetben

(Vetési)

Fotó: KesziPress

Még szintén érdekelheti...