Dunakeszi

Erre mi sem számítottunk! – 18 000 megtekintés 5 nap alatt

Tapasztaljuk, hogy a gyerekekhez akarva akaratlanul eljutnak a szomszédban zajló háború hírei, látják szüleik aggodalmát, és ez bennük is hasonló félelmet vált ki. Nem minden gyerek kérdez, nem mindenki beszél róla, de az egymás közt elhangzó beszélgetésekből, folyosón meghallott szófoszlányokból érzékelhető, hogy ott van bennük a szorongás. Tolcsvay László és Bródy János: Békét és reménységet című dalának kapcsán a gyerekek nyelvén tudtunk velük félelmeikről beszélni.

Tolmácsi Ágnes tanítónő megszervezésében és lebonyolításában, illetve Kardos Eszter ének-zene szakos tanító közreműködésében megszületett egy felvétel, amit Tolcsvay László is megtisztelt személyes jelenlétével. A You Tube csatornán 5 nap leforgása alatt 18 000 megtekintéssel büszkélkedhetünk. Mi több, Bródy Jánoshoz is eljutott a dal: „Remélem, hogy majd ezek a gyerekek egyszer valahogy békét teremtenek” – írta Facebook-oldalán a művész, ahová kitette videónkat.

Arra biztatunk más iskolákat is, hogy csatlakozzanak hozzánk a dal eléneklésével!

Eddig országosan 10 település – többek között Kőszeg, Debrecen, Százhalombatta, Kaposvár, Kecskemét, Tiszakeresztúr – iskolája jelezte szándékát.

Petőné Herman Noémi

                                                                                                               

Még szintén érdekelheti...