Dunakeszi

„Mert játszani jó!”

Dunakeszin különböző jelentős beruházások között fontos szerepet töltenek be a játszóterek. Eleddig a településen húsz korszerű, a gyermekek igényeinek megfelelő játszótér szolgálja a kisebbek-nagyobbak szórakozását. A „legfiatalabb” játszóteret a Malomárok lakóparkban létesítette az Önkormányzat.

Az avatási rendezvényre április 12-én került sor. Dióssi Csaba polgármester örömmel látta, hogy a kisgyermekek és szüleik már birtokba vették a tetszetős játékalkalmatosságokat. A Telekeszi TV-vel közösen kérdeztük a városvezetőt:

  • Hozzászoktunk a korábbi lakóparkoknál is, hogy amikor benépesül egy ilyen lakótér, rögtön utána az elsők között merül fel, hogy hol van iskola, óvoda, játszótér. Évek óta épül a Malomárok lakópark, de most lettek olyan állapotok, hogy érdemes volt létrehozni a játszóteret. Csoma Attila, a térség önkormányzati képviselője felmérte, majd megfogalmazta az igényeket, hogy hova lenne praktikus elhelyezni a játszóteret, milyen játékokkal rendezzük be. Sokat köszönhetünk a képviselő úr „felderítő” tevékenységének. Különösen örülök a megvalósulásnak ebben a nehéz időszakban, hiszen itt veszély nélkül lehet mozogni, játszani, sportolni a gyermekeknek. Szeretném megköszönni azoknak a létrehozásban közreműködő kollégáknak a munkáját, akik a járványtól függetlenül, hibátlanul elvégezték mindezt. A járvány ellenére az építőipar nem állt meg, sorban adhatunk át új létesítményeket, azokat a fejlesztéseket, amelyeket elhatároztunk, menetrend szerint megvalósíthatjuk. Nagyon fontos, hogy Dunakeszin jelenleg 16 ” játszótér őrség” van, ezért merünk ilyen játszótereket létrehozni, mert tudjuk, hogy vigyáznak rá nyitástól zárásig, és bízunk benne, hogy a lakosság is partner lesz az állagmegóvásban.
Csoma Attila, a körzet önkormányzati képviselője és Dióssi Csaba polgármester
  • Volt egy terv, melyet a főkertész asszony állított össze, ennek alapján készült el körben egy kismotor és kerékpár járda, a cserjékhez a csepegtetős öntöző, a füves részhez pedig a szórófejes öntöző – mondta Kiss Attila, a kivitelező BMI-Kft, képviselője.

A lakópark a város legfiatalabb része, az elmúlt években jellemzően fiatal családokkal népesült be és az ő kérésük volt, hogy legyen egy játszóterük – mondta Csoma Attila.
– Az Önkormányzat 2019-ben megvásárolta ezt a területet, és a tavalyi évben és idén alakult ki a játszótér. Megkérdeztem a szülőket és az ő igényeiket figyelembe véve szereztük be a játékokat. Tapasztalatom szerint megkedvelték a családok és messzebbről is jönnek ide jó időben a gyermekes anyukák.

    Megkérdeztünk szülőket, nekik hogy tetszik az új létesítmény. Jatzenkó Emese gyermekével messzebbről jár ide, Osvald Mónika a közelben lakik, és mindkettőjük nagyon elégedett a játszótérrel, jók a játékok, rendezett, tiszta a hely, szívesen jönnek el nap, mint nap gyermekeikkel.

Mert játszani jó!

Katona M. István (Dunakanyar Régió)

A szerző felvételei

Még szintén érdekelheti...